Han jobbar som sophämtare i 18 år tills han plötsligt lyckas förverkliga sin dröm om att ta examen och bli revisor

av sofia

27 November 2023

Han jobbar som sophämtare i 18 år tills han plötsligt lyckas förverkliga sin dröm om att ta examen och bli revisor
Advertisement

Att uppnå ett mål innebär först och främst att ha något i tankarna, önska det starkt och bestämma sig för att man vill göra det omöjliga för att uppnå det. Alla lyckas inte i den meningen, alla har inte den mentala och fysiska styrkan att genomföra tusen åtaganden och uppoffringar, men de som inte ger upp kommer att få en underbar tillfredsställelse när de väl når sitt mål.

Detta är vad som hände med huvudpersonen i denna berättelse, en kille som var tvungen att lämna sina studier för att sedan bli en man som var tvungen att övervinna många svårigheter för att förverkliga sina drömmar. Men låt oss titta närmare på hans historia.

Han fann stora hinder på sin väg

Han fann stora hinder på sin väg

Maria Rodas/Facebook

Leonardo Bermúdez är en 40-årig argentinare som från en mycket ung ålder drömde om att bli revisor. Hans passion för redovisning var det som höll honom aktiv mest av allt och han har sedan alltid velat kunna arbeta inom den sektorn. Men som vi vet är livet inte snällt mot alla och framför allt är det inte lätt, så han tvingades lämna sina studier och ägna sig helt åt att arbeta.

Från en enkel och mycket stor familj med 9 barn drömde Leonardo om att bli den första att ta examen hemma, men länge var så inte fallet. "Passionen för redovisning föddes när jag pluggade på gymnasiet - sa han - skolan hade ekonomiinriktning och jag började redan få mina första erfarenheter där". Tyvärr ledde vissa praktiska behov honom bort från hans mål och tvingade honom till att söka arbete.

Efter att ha blivit gatustädare och varit tvungen att dra in pengar hade vår huvudperson helt övergett sina studier, men inte önskan om att en dag kunna slutföra dem. Således år efter år, uppoffring efter uppoffring och tack vare sin stöttande livspartner lyckades han plocka fram böckerna igen.

Advertisement

Hårt arbete och uthållighet

Hårt arbete och uthållighet

Leonardo Bermudez/Facebook

Hans fru Maria var ett grundläggande stöd för honom. Efter att ha träffats när de bara var 13 år gamla har de två aldrig varit ifrån varandra. Från vänner blev de klasskamrater på gymnasiet och umgicks även utanför skoltid samt inledde en relation vid 17-års ålder. Eftersom de inte ville vara ifrån varandra och delade en passion för redovisning, bestämde de sig också för att skriva in sig på samma fakultet, men medan hon lyckades fortsätta tvignades han ge upp. Tills deras dotter Isabella föddes 2014. Det var i det ögonblicket som något tändes i Leonardo igen.

"När min lilla dotter föddes förstod jag att något måste förändras - berättar vår huvudperson - jag levde inte längre bara för mig själv, utan någon annan var helt beroende av mina handlingar, så jag bestämde mig för att gå tillbaka till böckerna. Jag visste att jag skulle vara ett exempel för min dotter och jag ville inte att hon skulle se mig överge min dröm. Jag gjorde allt för att det skulle hända och för att kunna säga att jag klarade det."

Studierna fortsatte under lång tid med många timmar och oändliga uppoffringar. Leonardo var på jobbet från 06:00 till 12:00 och med näsan i sina böcker från klockan 14:00 fram till åtminstone klockan 22:00. Han hade inte tid över till att göra något annat, det fanns ingen möjlighet att gå ut och njuta av utekvällar med vänner och liknande, det var en väldigt jobbig period för honom och även för hans familj, men till slut nådde han äntligen sitt mål.

Äntligen hade han nått sitt mål

Äntligen hade han nått sitt mål

Maria Rodas/Facebook

Att återvända till "skolbänken" var inte lätt och efter år av arbete krävdes det mycket viljestyrka och mycket envishet, två element som aldrig har saknats hos Leonardo och som vid 40-års ålder tillät honom att förerkliga sin dröm. Dagen för studentexamen kom och han fick fira den stora bedriften med sin fru, sin dotter, samt alla sina nära och kära, även sin 73-åriga mamma som efter lång tid äntligen fick se sin son med en krona av lagerblad på huvudet. Ett unikt, viktigt och oförglömligt ögonblick för en person som trots allt lyckades få sin revansch.

Naturligtvis måste han bevisa att han är duktig och kapabel för att kunna komma in i arbetslivet, som han själv har förklarat. Det finns många duktiga unga människor som skulle kunna sätta honom i svårigheter, men vid 40-års ålder har den här mannen garanterat lärt sig att om du vill ha något tillräckligt mycket så kommer du förr eller senare att få det.

Ett hårt arbete som också erkändes av deputeradekammaren i den provins han bor i, varifrån han fick beröm för sin uthållighet och för att ha blivit ett föredöme att följa.

En underbar framtid

Mn bör aldrig ge upp. Detta verkar ha varit mottot som alltid har väglett Leonardo och som, vi hoppas av hela vårt hjärta, kommer att följa honom i många år framöver.

Allt vi kan göra är att önska honom lycka till med karriären och framtiden.

Advertisement