Hon är den rikaste kvinnan i världen och har redan tjänat mer än 10 miljarder euro bara i år

av sofia

27 November 2023

Hon är den rikaste kvinnan i världen och har redan tjänat mer än 10 miljarder euro bara i år
Advertisement

Världen verkar gå igenom ett av de mest känsliga historiska ögonblicken någonsin. Som ett resultat av detta påverkas den globala ekonomin, men det finns de som känner av denna kris mycket mindre än oss andra, eller snarare inte alls.

De som har stora tillgångar fortsätter att generera häpnadsväckande vinster och deras rikedom fortsätter att växa ostoppbart, som huvudpersonen i den här historien vars namn och ansikte är mer än välkänt. Men kanske är inte alla medvetna om hennes bedrifter som filantrop.

Advertisement

Hon har verkligen en näsa för affärer

Hon har verkligen en näsa för affärer

© Stéphane de Bourgies

Vi pratar om 70-åriga Francoise Bettencourt Meyers. Hon har officiellt varit, sedan några år tillbaka, den rikaste kvinnan i världen och kan stoltsera med ett imperium värt över 90 miljarder euro! Men vem är denna rika kvinna? Och hur kan det komma sig att hon äger ett sådant enormt arv?

Hon är barnbarn till grundaren av L'Oreal, världens ledande kosmetikaföretag, Eugène Schueller. Efter hennes mammas bortgång testamenterades hela familjeimperiet till henne, vilket gjorde henne till den rikaste kvinnan i världen redan 2017. Men om du tror att Francoise Meyers hade ett lätt liv och inte gjorde något för att förtjäna allt detta har du väldigt fel.

Hennes barndom var i själva verket allt annat än enkel, även om hon levde bekvämt, på grund av en mamma som var alltför överbeskyddande mot henne...

Advertisement

Hennes fond

Hennes fond

© L'Œil Électrique

Liliane Bettencourt hade infört mycket strikta regler och lämnat väldigt lite frihet åt sin dotter då hon fruktade att någon skulle vilja skada henne. Hur som helst, när Francoise tog över företagets tyglar, visade hon sig vara mer än värdig sin mödosamma uppgift och under åren ökade L'Oreals omsättning dramatiskt under hennes kloka ledarskap.

Inte bara en lycklig arvtagerska, utan en stor entreprenör och filantrop. Hon satsade allt på att skapa stiftelsen "Foundation Bettencourt Schuller", en filantropisk förening vars syfte är att uppmuntra franska framsteg inom olika områden, från vetenskap - genom att finansiera projekt och vetenskapliga experiment för att hjälpa människor, till att stödja konst och traditionellt hantverk.

Till skillnad från sin mamma har Francoise aldrig varit en kvinna som älskat stora evenemang och fester inom den högre delen av samhället utan hon har alltid föredragit ett liv borta från rampljuset när det varit möjligt. Nu siktar kvinnan på att öka sin omsättning ytterligare genom att försöka klättra till toppen av försäljningen även på den asiatiska marknaden. Här uppskattas personlig skönhetsvård vara värd cirka 80 miljarder euro!

Advertisement