Betald semester till Karibien för alla anställda på företaget: "Det är inte en utgift utan det är en investering"

av sofia

26 Oktober 2023

Betald semester till Karibien för alla anställda på företaget: "Det är inte en utgift utan det är en investering"
Advertisement

Vad får ett företag att fungera väl från insidan? Har du någonsin ställt dig den här frågan och försökt hitta rätt svar? Drivkraften för en mekanism som fungerar bra, går framåt och lyckas bära frukt är inte bara den högsta ledningen i ett företag – som förvisso är viktig – utan framför allt de anställda. Av denna anledning bör deras arbete alltid uppmärksammas, uppskattas och, varför inte, belönas.

En italiensk entreprenör insåg detta mycket väl och bestämde sig för att göra en mycket speciell och rörande gest mot dem som finns vid hans sida varje dag.

Advertisement

När hårt arbete belönas

När hårt arbete belönas

Ernesto Castiglioni/Facebook

Ernesto Castiglioni, 76 år gammal, har stått i spetsen för sitt företag tillsammans med sin fru Patrizia Paganini sedan 1979. Specialiserade och mycket framgångsrika inom sin sektor har de tillsammans nått framgång med strategier och kvalitet under många år, och de har aldrig glömt bort att tacka dem som alltid har stått vid deras sida.

Det är inte givet att alla arbetsgivare uppmärksammar dessa saker, att de visar respekt och tacksamhet mot sina anställda, att de betalar dem ordentligt och att de ger dem vad de förtjänar för sitt arbete. Mycket ofta anses de anställda vara börda, människor som ska utnyttjas och som får ett absolut minimum i ersättning, men så borde det inte vara. Castiglioni insåg detta mycket väl och hittade rätt sätt att tacka dem som hjälper honom dag efter dag med möda och hårt arbete.

Advertisement

En mycket uppskattad gåva

En mycket uppskattad gåva

Ed Yourdon/Flickr - Not the actual photo

Denna entreprenör gav en mycket viktig gåva till sina 27 medarbetare: en hel vecka med all inclusive i Santo Domingo. Sju dagar då de alla kunde koppla av tillsammans - inklusive en familjemedlem var - och inte för att prata om arbete, utan för att umgås och ha kul innan de återvänder till jobbet igen med ett leende på läpparna. Att vila och samtidigt veta att ditt hårda arbete uppskattas är det bästa sättet att öka produktiviteten och inte bara bära tyngden av det. Detta är hemligheten bakom ett välfungerane företag med kompetenta och duktiga ägare.

"De frågar mig ofta varför jag väljer att stå för en sådan utgift - förklarade Castiglioni - För mig är det viktigt och det är inte en utgift, utan en investering och jag hoppas att min historia kommer att hjälpa andra entreprenörer att överväga att investera pengar på samma sätt. Målet är att göra arbetet roligare, så vi alla är lyckligare och företaget fungerar bra."

För att få företaget att växa

Detta är inte den första upplevelsen som arbetsgivaren och hans fru ger i present till sina anställda. Det har funnits resor till Egypten, Thailand och många andra destinationer. Kort sagt, en vana som verkar vara bra för alla, både arbetsgivare och arbetstagare. På så sätt känner de anställda sig nöjda, de får erkännande för sitt arbete och de kommer tillbaka från semestern laddade och redo att möta ett nytt spännande år.

Det är så här det borde vara, men oavsett vilka möjligheter ett företag har verkar det inte som att alla chefer inser vikten av medarbetarnas glädje och tillfredsställelse för att öka företagets tillväxt.

Advertisement