Hon avslöjar att hon är gravid för sjunde gången under en familjemiddag, men kvällen slutar i tårar

av sofia

29 Oktober 2023

Hon avslöjar att hon är gravid för sjunde gången under en familjemiddag, men kvällen slutar i tårar
Advertisement

När någon väntar barn i familjen är det en välsignelse och alla familjemedlemmar längtar efter att få se barnet födas och är redo att hjälpa de framtida föräldrarna under de 9 månaderna av väntan och även därefter. Men varje situation är så klart unik och det är inte alltid är så självklart att sådana nyheter tas emot med glädje.

Historien vi vill berätta nu är ett tydligt bevis på detta. I det här fallet gjorde den stora nyheten inget annat än att skapa förvirring, men låt oss försöka förstå varför.

Advertisement

Vad som skulle ha varit en lycklig nyhet...

Vad som skulle ha varit en lycklig nyhet...

AFS-USA Intercultural Programs/Flickr

En 16-årig tjej berättade om en jobbig familjesituation. Hon har en storasyster som heter Laurys och är 26 år gammal som hon aldrig har kommit särskilt bra överens med. De två tjejerna har samma mamma, men olika pappor och detta har alltid skapat lite avstånd mellan dem. Tydligen har storasystern 6 barn, varav bara 4 var planerade, men de andra inte.

"Hon har inte råd att försörja dem, men hon bryr sig inte - skrev inläggets författare - hon vet att min mamma är tillgänglig och att hon alltid kommer att hjälpa henne både ekonomiskt och praktiskt. Hon lämnade till och med sitt jobb för min systers skull och förvandlade sitt kontor till en barnkammare för sina barnbarn. Det fungerar just nu, men det kommer inte att hålla i längden."

En situation som exploderade när huvudpersonens syster meddelade att hon var gravid för sjunde gången.

Advertisement

En oväntad graviditet

En oväntad graviditet

Pexels - Not the actual photo

Under en middag gav 26-åringen beskedet. "Det verkade inte som att det skulle komma några nyheter - skrev författaren till inlägget - det var inte onormalt att hennes pappa och hennes pojkvän också var där (pappan till bara ett av min systers barn), men plötsligt sa hon att hon var tvungen att berätta något och då förstod jag att hon var gravid igen. Jag gav ifrån mig ett ljud omedvetet så hon tittade väldigt illa på mig och sa åt mig att tala, om det fanns något jag ville säga - fortsatte 16-åringen - Jag kunde inte hålla tyst och exploderade. Jag sa till henne att det var vansinne att hon var gravid med sitt sjunde barn, att mamma var supertrött och inte kunde fortsätta försörja henne. Utan henne skulle hon inte klara det och inte ens utan mig som förmodligen hade bytt många fler blöjor än henne”.

Allt detta skapade en obekväm tystnad tills systern bröt ut i tårar, sprang ut ur huset följd av sin pojkvän för att sedan åka därifrån. Samtidigt bröt flickornas mamma ihop, tog sitt yngsta barnbarn som bara är 9 månader gammal, i famnen och gick upp på sitt rum, medan 16-åringen fick skäll från sin systers pappa, som sa att hon hade varit orättvis innan även han lämnade huset.

Vem gjorde fel av systrarna?

Vem gjorde fel av systrarna?

Pexels - Not the actual photo

En hel kväll förstördes på grund av en nyhet som bara borde ha väckt glädje, men det gjorde den inte, och på grund av en reaktion som för de närvarande var överdriven. Men är det verkligen så? Användarna på Reddit tyckte inte alls det, utan höll istället med författaren till inlägget. De flesta ansåg att det var oansvarigt att barnens mormor fick ta på sig allt ansvar och kallade 26-åringen hänsynslös för att ha blivit gravid igen trots att de inte hade möjlighet att ta hand om och försörja alla barn.

En jobbig historia som dock får oss att reflektera över vad man bör eller inte bör kräva eller förvänta sig av en förälder. Vad tycker du om den här historien, vem hade fel av systrarna?

Source:

Reddit

Advertisement