Den här 7-åriga tjejen tycker om att hålla äldre människor sällskap och att läsa för dem (+VIDEO)

av sofia

30 Oktober 2023

Den här 7-åriga tjejen tycker om att hålla äldre människor sällskap och att läsa för dem (+VIDEO)
Advertisement

Att bli gammal är normalt, tiden går och man orkar mindre, men det är just i dessa stunder som man känner vikten av att ha någon vid sin sida. Om man har en vän som gör en sällskap, som underhåller, pratar och får timmarna att gå fortare, blir allting lite lättare.

Apropå detta vill vi berätta om en 7-årig flicka vars gest rörde och inspirerade många människor. Hon blev berömd för sin altruism och är ett bra föredöme för människor i alla åldrar. Låt oss kika på vad hon gjorde

En mycket söt och altruistisk flicka

En mycket söt och altruistisk flicka

KARE 11/Youtube screenshot

Maggie Kuznia är en 7-årig tjej som bor med sin familj i Minnesota i USA. Den här lilla flickan kämpade för att lära sig läsa i grundskolan och lockade till sig många människors uppmärksamhet på grund av en gest som involverar böcker. En dag var mamma Tiffany tvungen att gå till jobbet och kunde inte lämna sin dotter hemma, så hon bestämde sig för att ta med sig henne till jobbet.

Kvinnan arbetar som direktör på Good Samaritan Society - Heritage Grove Senior Living i East Grand Forks, där många äldre människor bor och det var här Maggie fick en underbar idé. När hennes mamma sa till henne att hon skulle följa med henne till jobbet rådde hon också dottern att ta med sig sitt Nintendo för att inte bli uttråkad under de timmarna. Den lilla flickan hade dock något annat i åtanke.

Advertisement

Maggie hade andra planer...

Oavsett vilka planer hennes mamma hade bestämde sig Maggie för att hon skulle ta med sig några böcker så att hon inte bara skulle träna på att läsa, utan även underhålla anläggningens gäster som ville ha lite sällskap. Därmed inleddes ett "samarbete" som gör att hon numer är upptagen ungefär två eftermiddagar i veckan.

Under dessa dagar åker den lilla flickan till anläggningen tillsammans med sin mamma Tiffany, vandrar runt i korridorerna för att träffa sina nya vänner och lyssnare. Det finns flera människor där som verkligen ser fram emot att träffa henne och blir uppiggade av hennes förtjusande lilla röst. Allt detta självklart under strikt kontroll av mamman som varje gång ser till att hennes dotter inte stannar längre än nödvändigt och därmed undviker att störa på något sätt.

Med en enda gest gör den här 7-åriga flickan två mycket viktiga saker: hon förbättrar sin läsförmåga och håller människor som annars skulle vara mycket ensamma lite sällskap. De äldre personerna visar Maggie tillgivenhet och för dem har hon praktiskt taget förvandlats till ett barnbarn. En gest som fyller hjärtat med glädje, rör oss på djupet och som visar oss att det finns många underbara människor i världen och det är skönt att veta att även den minsta lilla handling faktiskt kan göra skillnad.

Redan ett bra föredöme för sin omgivning trots sin unga ålder

Maggie ägnar trots allt inte allt för mycket av sin lediga tid till detta, och med väldigt lite lyckas hon muntra upp människor som hon för en kort tid sedan inte ens kände.

En typ av altruism som blir en inspiration för hennes omgivning. Låt oss alla försöka göra något liknande så kommer världen lite i taget att bli en bättre plats att leva på.

Advertisement