Den här kvinnan duschar enbart en gång i veckan och har på sig samma kläder upp till 5 gånger innan hon tvättar dem

av sofia

23 Oktober 2023

Den här kvinnan duschar enbart en gång i veckan och har på sig samma kläder upp till 5 gånger innan hon tvättar dem
Advertisement

Alla är fria att göra vad de vill bara de respekterar andra och detta bör vara utgångspunkten för alla, med det finns inga fasta regler för hur man ska leva sitt liv. Detta är självklart en bra sak, men vissa beteenden, eller kanske snarare goda vanor är gemensamma för de flesta. Som att man bör tvätta sig flera gånger i veckan. Självklart? Banalt?

Inte för Nikola som har lyckats dra många fördelar av en ganska unik personlig hygienrutin. Låt oss ta en titt på hennes mycket originella berättelse tillsammans.

Advertisement

En minst sagt annorlunda livsstil

Hey there my entrepreneurial and executive women! Who of you wants to increase their energy, ditch a dress size (or...

Pubblicato da Nikola Howard su Lunedì 25 settembre 2023

Huvudpersonen i denna originella berättelse heter Nikola Howard, är 52 år gammal och kommer ursprungligen från Bexleyheath i Storbritannien. Vi vill börja med att säga att kvinnan har vunnit priser för sina framgångar som nutritionist. Vi pratar alltså om en person som säkerligen vet vad hon gör, inte någon som är naiv. Med faktum kvarstår att hon har en ganska speciell livsstil, åtminstone när det gäller hennes personliga hygien.

Nikola tvättar sig bara en gång i veckan och bär samma kläder flera gånger innan hon tvättar dem. "Produkter för att duscha och tvätta mig håller i flera månader för mig och jag har haft en gigantisk flaska med tvättmedel i 3 år nu", berättar hon och gjorde alla förvånade.

52-åringen bor ensam och det gör att hon kan hantera alla elektroniska enheter i huset som hon vill, till exempel tvättmaskinen som hon bara kör igång två gånger i månaden. Men vad är orsaken till ett sådant ovanligt beteende?

Advertisement

Fördelarna med hennes val

Fördelarna med hennes val

Freepik

Allt började från ett hudproblem: "Jag var tvungen att tvätta mig mycket mer sällan på grund av mina eksem, min hud blev lätt irriterad och jag fjällade", avslöjade kvinnan. Inte ett genomtänkt val utan nästan ett påtvingat sådant och sedan märkte hon även andra förändringar.

Med tiden märkte hon faktiskt att hon lyckades göra anmärkningsvärda ekonomiska besparingar som senare blev en av anledningarna till att hon fortsatte med sin sparsamma rutin. Vatten, tvål, tvättmedel, allt är nu reducerat till ett minimum och detta har gjort att hon årligen lyckas spara mycket pengar på sina räkningar. Tänk bara att hon spenderar drygt 1000 kronor på vatten under ett helt år!

Ändå har hon inte slutat att använda diskmaskinen som hon erkände att hon inte kan vara utan. Nikola är också väldigt sparsam när det kommer till att köpa nya kläder då hon bara shoppar en gång och sedan igen efter ett och ett halvt år och behåller de gamla i nästan 10 år. Hennes val är kanske annorlunda, men de besparingar hon har lyckats göra är konkreta och avgörande. Vad tycker du om det här?

Advertisement