Detta par är på väg att gifta sig, men hon gör ett erkännande: "Jag står inte ut med tanken på att han är flygrädd"

av sofia

23 Oktober 2023

Detta par är på väg att gifta sig, men hon gör ett erkännande: "Jag står inte ut med tanken på att han är flygrädd"
Advertisement

Att gifta sig är inte alltid ett så lätt val. Förutom att man kan få lite ångest inför det ödesdigra svaret ja, finns det många överväganden att göra innan. Även om man har starka känslor för den andra kvarstår fortfarande ett stort dilemma: kommer denna person att vara den rätta för mig?

Detta är exakt frågan som huvudpersonen i den här historien ställde sig själv när hon funderade på huruvida hon ville gifta sig med sin nuvarande pojkvän eller inte. I teorin planerar de redan bröllopsdatumet och allt verkar till synes fungera väl, men det finns ett stort problem som de fortfarande inte har lyckats hitta en lösning på...

via Mumsnet

Berättelsen om deras relation

Berättelsen om deras relation

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

Kvinnan vände sig till ett välkänt forum på nätet för att fråga andra användare om deras åsikter för att få reda på om hennes tvivel är legitima... men låt oss ta det hela från början.

Hon berättar att hon har varit tillsammans med sin man i ca 3 år och att hon är kär i honom, men det finns ett litet problem i deras förhållande som blir större och större och nu sätter det hela deras framtid på spel. Han är rädd för att flyga och vägrar kliva på ett flygplan för att förflytta sig. Problemet ligger i det faktum att han alltid har minimerat sin rädsla för sin partner och har definierat den som ett lätt obehag och ett sätt att förflytta sig på som han helt enkelt inte gärna väljer.

Så kvinnan, även om hon störde sig på detta, lade inte alltför stor vikt vid frågan. De hade trots allt alltid lyckats resa med hjälp av andra färdmedel som tåget eller färjan, men det hade naturligtvis tagit dem mycket längre tid än att flyga och därför hade de ibland slösat bort några dagars semester bara på att resa. Nu när de planerar att gifta sig har hon föreslagit en semester tillsammans där de ska flyga till Nice i Frankrike. Mannen gick först med på det och backade sedan med olika ursäkter, men till slut erkände han att han inte var villig att flyga. Kvinnan frågade sig då: "Vilken sorts liv väntar mig då som gift?"

Advertisement

Användarnas tips

Användarnas tips

Drazen Zigic/Freepik - Not the actual photo

"Sanningen är att när jag träffade honom var han inte alls ärlig mot mig om detta. Om vi ​​inte ens kan flyga vid vårt bröllop är det inte en preferens utan en riktig fobi!". Kvinnan tillade och avslöjade att om hon hade känt till den här sidan av honom skulle hon ha funderat noga på huruvida hon skulle börja dejta honom eller inte.

Hon är numera kär i honom, men hittar ingen lösning på problemet. Hon säger också att enligt hennes åsikt är en av anledningarna till att hennes pojkvän gjorde slut med sin ex-flickvän hans rädsla för att flyga: "Under den perioden hade han till och med gått en kurs för att övervinna sin fobi, men utan resultat. Inom arbetslivet tvekar han inte med att säga att han inte är villig att flyga och det har ofta kostat honom bra möjligheter” förklarar tjejen.

Slutligen avslutade hon med att säga att han för närvarande inte är villig att göra ett nytt försök för att försöka övervinna den rädslan. Hon är en mycket äventyrlig tjej och vill ha ett liv fullt av resor och utforskande så hon bad om hjälp på nätet. Här är åsikterna från andra användare: "Om du är irriterad över den här situationen nu, tänk dig hur irriterad du kommer att vara om 8 år...", skrev någon, "Jag tror inte att han är skyldig dig någonting och om du älskar honom bör du acceptera honom för den han är, inklusive hans rädslor", skrev en annan, "Det beror helt på hur stor vikt du lägger vid att vilja ta flyget. Prata med honom ordentligt och få honom att förstå hur viktigt det är för dig och sedan kan du bestämma vad du vill göra", svarade ännu en. Vad tycker du om det här?

Advertisement