En vegan beställer in mat på en pub, men så fort maten serveras bryter en svår diskussion ut

av sofia

22 Oktober 2023

En vegan beställer in mat på en pub, men så fort maten serveras bryter en svår diskussion ut
Advertisement

En middag på en restaurang eller en öl på puben med vänner är trevliga stunder som kan skapa lyckliga minnen i våra liv. Helgen är ofta tillfället då man gärna tillbringar en kväll tillsammans och en middag är den perfekta "ursäkten" för att vara tillsammans med vem du vill och kanske njuta av en god måltid. Om inte något går fel och kvällen inte alls blir njutbar.

Något liknande hände med huvudpersonen i den här historien då en jobbig situation resulterade i en svår konflikt med chefen för puben där mannen var med sin grupp vänner. Låt oss kika exakt på vad som hände.

via Mumsnet

Orsaken till bråket

Orsaken till bråket

pressfoto/Freepik - Not the actual photo

Det är mannen som var huvudpersonen i den här historien som sökte efter utstående människors åsikter angående den bittra diskussion som uppstod. Han skrev ett inlägg på nätet för att fråga andra användare om deras åsikt om vad som hände honom en kväll under middagen på en krog.

Mannen berättar att han åkte med några av sina vänner till ett ställe för att ta en bit mat och koppla av tillsammans med dem. Så han tittade på pubmenyn på jakt efter något som kunde tillfredsställa hans behov. Han är vegan och kan därför inte äta mat som innehåller eller kommer från något djur. Det här var inte ett problem för när han bläddrade igenom menyn hittade han ett par alternativ som passade honom.

Så han valde en pasta som beskrevs med tre specifika ingredienser: pasta, tomat och basilika. Medveten om att han kunde äta allt i den rätten beställde han den utan alltför mycket tvekan. När maten äntligen kom fanns det enligt beskrivningen pasta, tomat och basilika, samt ett stort ägg ovanpå pastan.

Advertisement

Användarnas svar

Användarnas svar

Janne Moren/Flickr

Förvånad och irriterad bad han servitören att skicka tillbaka rätten. Chocken över vad som just hade hänt hann inte ens lägga sig innan den ansvarige för verksamheten omedelbart dök upp och det var här problemen uppstod.

Kvinnan hävdade faktiskt att killen borde ha frågat servitören när han beställde om det fanns någon typ av livsmedel som han inte åt, men som svar påpekade han för henne att det han inte ville ha inte ens fanns med på menyn och därför skulle han aldrig ha förväntat sig att hitta något på sin tallrik som inte räknas upp bland ingredienserna i en maträtt! Chefen fortsatte dock att hävda att hon hade rätt. Här är vad användarna tycker.

"Ägaren har helt klart fel då menyn bör visa alla och jag menar alla ingredienser som finns i en måltid", skriver en person, "Är det möjligt att de inte nämnde närvaron av ett ägg ovanpå pastan? Det är ingen liten detalj ...", påpekade en annan användare, "Chefen gjorde ett misstag eftersom inte bara är ägg en av huvudallergenerna (och därför bör dess närvaro alltid räknas upp), utan hon var också oförskämd mot dig, alltså mot en kund!" Sa ännu en. Vem tycker du hade rätt?

Advertisement