Den här mamman vet inte hur hon ska göra för att be sonen betala hyra

av sofia

15 November 2023

Den här mamman vet inte hur hon ska göra för att be sonen betala hyra
Advertisement

I många fall är familjen en energikälla, en drivkraft för ambitioner och skydd mot nederlag och misslyckanden. I slutändan inkluderar föräldrarnas många roller även detta. Det kan dock hända, tyvärr alltför ofta, att barn inte inser och uppskattar det som har gjorts eller fortfarande görs för deras bästa.

Som det blev i berättelsen som vi ska berätta för dig om en kille som nu stod på tröskeln till vuxen ålder och skapade en svår situation. Tyvärr är det hans familj som nu får betala priset.

via Mumsnet

Advertisement

En svår familjesituation

En svår familjesituation

Freepik - Not the actual photo

Mamman till 20-åringen skrev på ett välkänt forum på nätet för att söka efter åsikter från andra personer och kanske få några förslag på hur hon skulle kunna lösa en knepig situation.

Kvinnans utgångspunkt är att hennes nuvarande ekonomiska situation inte är den bästa eftersom det tyvärr finns det lite pengar i hushållet och hon måste ta hand om två små barn. Deras hus är ganska blygsamt så barnen sover tillsammans i samma rum, medan den äldre sonen har ett rum helt för sig själv.

Just på grund av detta betalar han en summa i bidrag, en slags hyra, till sin familj. Det är inte mycket pengar, men det räcker för att hushållet ska klara sig. Sedan hände något som skapade en knepig situation inom familjen.

Advertisement

Kvinnans oro

Kvinnans oro

gpointstudio/Freepik - Not the actual photo

Pojken vet att han måste betala varje vecka för det rum han vanligtvis bor i, men - efter att ha bildat en familj - åker 20-åringen då och då bort för att besöka den och är borta i flera dagar. Men detta skapar ett uppenbart problem...

De tillfällen då den unge mannen tillbringar en hel vecka borta från sitt hus tror han att han inte behöver betala för sitt rum. Resonemanget är att eftersom han inte använder det under dessa dagar tar han för givet att han inte behöver betala några pengar till sina föräldrar.

Detta gör dock stor skillnad på ett ekonomiskt plan för killens mamma och vid detta tillfälle lades ytterligare en försvårande faktor till en redan ganska känslig situation: ”Han förvarnade oss inte ens för att han skulle vara borta en vecka även om han visste det med nästan en månads förskott, men räknade med att inte behöva betala hyran för den vecka han inte skulle vara närvarande. Men de pengarna behövs för att vi alla ska kunna klara oss till slutet av månaden...", förklarar kvinnan.

Sedan skrev hon att hennes sons frånvaro fortfarande håller ett helt rum i hennes hus blockerat och därför frågar hon sig själv: "Är det fel av mig att vilja ha hyra från min son eftersom han inte har meddelat oss om sin frånvaro? Jag kommer i alla fall att tvätta hans grejer trots att jag inte kan räkna med vare sig hans rum eller pengarna han borde ha gett oss." Vad tycker du om det här?

 

Advertisement