"Mina föräldrar är mycket rika, men jag är i ekonomiska svårigheter och får ingen hjälp av dem"

av sofia

24 Oktober 2023

"Mina föräldrar är mycket rika, men jag är i ekonomiska svårigheter och får ingen hjälp av dem"
Advertisement

Föräldrar är de figurer vi är mest fästa vid. De skaffar barn, tar hand om dem, hjälper dem att göra det de vill och ger dem allt moraliskt och ekonomiskt stöd de behöver under deras uppväxt. De skulle göra vad som helst för sina barn, men det kommer en tid i livet då man bryter sig loss från dem, väljer sin egen väg och blir självständig. Ändå finns de där, alltid redo att stötta sina barn, men i vilken utsträckning kan deras barn "kräva" hjälp?

Det är just den frågan som dottern som vi vill berätta om idag inte kunde svara på och som hon bestämde sig för att be människor på nätet om råd med.

Hennes familj

Hennes familj

Rawpixel

En dotter och mamma talade om sitt svåra dilemma. "Jag vet inte om jag är en hemsk person eller inte - började hon sitt inlägg - i så fall säg det bara utan problem. Jag ska förklara närmare. Jag kommer från en familj som när jag var liten, var medelklass. Vi har alltid gjort allt och vi har aldrig saknat någonting. Med tiden, dels av tur och dels på grund av hårt arbete - fortsatte hon - blev mina föräldrar väldigt rika. De tjänar enorma summor pengar varje år, de äger två hus, det ena som de bor i och ett som de hyr ut, och de fortsätter att göra bra investeringar."

Men hon bor inte längre med dem. Hon har eget jobb, eget hus, familj och barn, men den ekonomiska situationen hon befinner sig i är inte den bästa.

Advertisement

Hennes ekonomiska situation

Hennes ekonomiska situation

Pickpik - Not the actual photo

Författaren till inlägget sa att hon och hennes man har ett heltidsjobb som inte helt tillfredsställer dem, men att de inte kan säga upp sig eftersom de måste betala bolånet och alla andra ekonomiska åtaganden och pengarna räcker aldrig till. Inte för att de är fattiga, men deras största problem är att inte kunna lägga undan extra pengar för framtiden, utan att vara tvungna att spendera allt, särskilt för sina barns behov. En mycket vanlig situation, som många kan förstå och känna igen sig i.

"Med detta sagt är det här frågan blir pinsam - säger kvinnan - Har jag fel att tänka och fråga mig själv om mina föräldrar skulle kunna hjälpa oss? Jag ser många människor i min ålder som inte har några problem med att be om ekonomiskt bistånd och få det, och jag tycker det är konstigt att mina föräldrar, som känner till min situation, aldrig har erbjudit sig att hjälpa oss – fortsatte hon – jag vet att jag inte har rätt att kräva något och att de redan har finansierat mig tidigare, men det gör mig ledsen. Vi klarar oss knappt och de har så mycket att de skulle kunna hjälpa oss, jag skulle göra det med mina barn, men är det fel att tänka så?".

Är det fel att be sina föräldrar om hjälp fast man är vuxen?

Är det fel att be sina föräldrar om hjälp fast man är vuxen?

Pexels

Användarna tyckte att kvinnas föräldrar agerade felaktigt. Många sa att om de hade varit rika och i deras situation skulle de inte ha tvekat och garanterat försökt hjälpa henne. De behöver ju trots allt inte göra några stora uppoffringar för att skaffa fram lite pengar som skulle ge deras dotter lite andrum, varför inte bara göra det istället för att vänta på att hon ska fråga?

Och det är exakt det rådet hon fick: "Ger dem dig inte pengar på eget initiativ? Fråga du i så fall, de kommer inte att kunna strunta i det". Det finns många andra människor som har berättat att även de av någon konstig orsak har fått liknande behandlingar.

Vad tycker du att hennes föräldrar borde göra?

Source:

Mumsnet

Advertisement