"Jag gick i pension, men ingen lade märke till denna stora förändring... jag är så besviken!"

av sofia

21 Oktober 2023

"Jag gick i pension, men ingen lade märke till denna stora förändring... jag är så besviken!"
Advertisement

Det finns stunder i livet när vi känner ett behov av att våra nära och kära ska finnas där för oss, förstå oss och ge oss den hjälp vi behöver. Med tidens gång kan stora förändringar ske och ge oss oväntade problem som är svåra att hantera. I dessa lägen är det viktigt att lyssna på andra som kan hjälpa oss att ta oss ur det snabbt och smärtfritt.

Om vi inte får detta stöd, vad kan vi göra då? Berättelsen i fråga är ett exempel på just en sådan situation och får oss att reflektera över betydelsen av relationer, men i synnerhet deras kvalitet och äkthet.

Ingen verkade reagera på att hon hade gått i pension

Ingen verkade reagera på att hon hade gått i pension

Pxhere

En person på Mumsnet berättade om när hon gick i pension med ett hjärtskärande inlägg. "Jag har mått dåligt den senaste tiden, så jag bestämde mig för att gå i pension - skriver hon - Det är synd att ingen brydde sig om att ens skicka ett kort till mig, inte min familj och inte heller de människor jag jobbat sida vid sida med i 10 år".

Detta gjorde kvinnan både ledsen och mycket besviken. Vem som helst i hennes skor skulle vilja ha ett litet erkännande, kanske ett tack från kollegorna eller en komplimang från familjen för det arbete hon har gjort under hela sitt liv, men hon har inte fått något av detta.

Advertisement

Ett liv tillägnat andra som ingen verkade uppskatta

Sorg och besvikelse är de saker som har kännetecknat denna pension. "Jag har alltid gjort mycket för andra, jag har varit snäll, omtänksam, jag har gett många gåvor, organiserat överraskningar och lyssnat på allas problem - skriver hon sedan - jag förväntade mig inte att få ett tack för varje åtgärd, men åtminstone en blomma eller några rader skulle ha varit en trevlig gest enligt mig."

Hur kan man klandra henne. Var och en av oss är glada över att få lite uppmärksamhet för det vi har gjort i livet, särskilt om vi har varit väldigt altruistiska och att aldrig har vänt någon som varit i svårighet ryggen. Varför var det i det här fallet gjorde ingen som ansträngde sig, inte ens med en liten och enkel, men ändå viktig, gest?

Vad skulle du göra om du var i hennes situation?

Vad skulle du göra om du var i hennes situation?

Pexels - Not the actual photo

Användare av sociala medier var ledsna för behandlingen hon fick, nästan alla önskade henne en god pension och försökte förstå orsaken till denna "glömska". Många trodde att de kanske inte hade velat fira på grund av att det var kopplat till en period av dålig hälsa, eller att det var så plötsligt att de inte hade tid att göra någonting, eller till och med att de inte är vana vid dessa sociala konventioner.

Rådet hon fick var att inte bli arg, tänka på sin framtid och planera positiva händelser, men om hennes största önskan var att fira en sista gång med de människor hon varit nära på jobbet, varför inte ordna en liten fest själv för att ta farväl av alla? Det hade förmodligen fått henne att må bättre och känna sig mer uppskattad.

Vad skulle du råda henne att göra? Upplevde du något liknande när du gick i pension?

Source:

Mumsnet

Advertisement