Den här kvinnan blir arg över att läraren ger sin elev en komplimang för hennes skor

av sofia

20 Oktober 2023

Den här kvinnan blir arg över att läraren ger sin elev en komplimang för hennes skor
Advertisement

Skolan är en mycket viktig plats för varje barn. Det är här man har sina första upplevelser, skapar en liten grupp vänner, lär sig många nya saker och börjar forma sin personlighet. Det är platsen där man känner sig trygg utanför sitt hem och där man träffar de där speciella människorna som arbetar som lärare.

Män och kvinnor som fungerar som guider för både barn och tonåringar och som hjälper dem på deras långa resa genom livet. Men lärare är också människor och kan därför även självklart göra misstag. Ett sådant misstag togs upp av en Mumsnet-användare. Låt oss kika på vad som hände.

Advertisement

Det här är vad som hände...

Det här är vad som hände...

Alliance for Excellent Education/Flickr - Not the actual photo

I ett inlägg som publicerades på portalen berättade en kvinna om en lärares beteende som ur hennes synvinkel var helt fel. Tydligen kommenterade läraren en av sina elevers nya skor och gav henne en komplimang i klassrummet den dagen. Det var bara en spontan kommentar, men för den mamman kunde situationer som denna få otaliga följder.

”De är 6-åriga barn, de börjar bli medvetna om sitt utseende och jag tycker att sådana kommentarer absolut inte bör göras – skriver inläggets författare – jag tycker synd om de mindre lyckligt lottade barnen jag känner som aldrig kommer att köpa ett par sådana skor. Detta skapar bara skillnader mellan kamrater och det är inte alls rättvist."

Advertisement

Detta beteende gav upphov till stark debatt

Detta beteende gav upphov till stark debatt

Pexels

Den här användaren argumenterade för hur fel det är av en lärare att visa uppskattning för ett klädesplagg som tillhör ett barn inför det barnets klasskamrater. Detta skulle enligt henne kunna skapa ojämlikhet och få barn som inte har vissa saker att känna sig fel och skämmas. Men är lärarens kommentar verkligen så fel?

Många läste inlägget och valde att kommentera. Åsikterna visade sig strida mot varandra. Det finns de som hävdar att det finns mycket större problem än en enkel kommentar om ett par skor, problem som påverkar skillnaden mellan barn mycket mer, och andra som hävdar att sådant händer i många skolor och att det vore bättre att undvika denna typ av uppmärksamhet. Ytterligare andra hävdade att eleven som hade fått komplimangen kanske aldrig hade haft ett par nya fina skor och att läraren på något sätt försökte få henne att känna sig viktig.

Är det hon gjorde verkligen så allvarligt?

Är det hon gjorde verkligen så allvarligt?

Pexels - Not the actual photo

Oavsett anledningen till att läraren kommenterade elevens nya skor, borde man verkligen lägga så mycket vikt vid detta? Det stämmer visserligen att lärare ska vara opartiska, inte ha några preferenser och se till att inte skapa skillnader mellan klasskamrater, det är också sant dock att en sådan kommentar kanske inte är ett så allvarligt problem som författaren till inlägget vill få det till.

Vad tycker du och framför allt vad skulle du göra om du råkade höra en lärare ge komplimanger till ett barn inför hela klassen?

Source:

Mumsnet

 
Advertisement