Vill du ha lockigt hår snabbt? Använd handduksmetoden för ett perfekt resultat

av sofia

15 September 2023

Vill du ha lockigt hår snabbt? Använd handduksmetoden för ett perfekt resultat
Advertisement

Att sköta sitt hår är inte en lätt eller billig sak. Det finns många produkter på marknaden, men om du väljer sådana av hög kvalitet, vilket skulle vara det bästa valet för vårt hårs hälsa, är det normalt att betala mycket för dem och därför investera mycket pengar för att hålla håret mjukt och glänsande. Att ha vackert, svallande och alltid perfekt hår är förmodligen de flesta människors dröm. Det är dock inte alla som lyckas med detta, kanske för att de inte har möjlighet att köpa rätt produkter eller gå till frisören.

Ändå finns det ett sätt att få en perfekt frisyr och det kan lätt omsättas i praktiken med mycket lite ansträngning och minimal kostnad. Prova handdukstricket även du!

Lockigt hår snabbt och billigt? Det finns ett praktiskt knep

Lockigt hår snabbt och billigt? Det finns ett praktiskt knep

Rawpixel

Att fixa håret för sin egen skull eller innan man går ut tar mycket tid och är ibland inte alls billigt. Det skulle därför vara smart att ha ett lite mer ekonomiskt och snabbt system för att lösa problemet och få exakt samma resultat. Men hur gör man? Det finns många produkter på marknaden för att få lockigt hår, men låt oss inse att de bästa oftast inte alls är billiga. För att inte nämna att om de används tillsammans med plattång, locktång eller andra föremål som är användbara för styling, kräver mycket energi och tid och kan skada vårt hår på lång sikt.

Det finns dock en väldigt enkel och snabb metod som kan omsättas i praktiken på kort tid och med bara en handduk. Resultatet blir detsamma och kommer att göra dig mållös. Nyfiken på att ta reda på vad det är?

Advertisement

Handduksmetoden för en perfekt frisyr

Handduksmetoden för en perfekt frisyr

the Italian voice/Flickr

Är din önskan att ha flödande, mjukt hår som hos frisören, men utan att spendera en massa pengar? Du kan göra det hemma och själv. Hur? Känner du till handduksmetoden? Om svaret är nej är det dags att prova den.

För att uppnå fantastiska resultat hemma behöver du bara tvätta håret och utrusta dig med en handduk, gärna i samma längd som håret i mikrofiber. När detta är gjort, placera den på dina axlar, placera håret ovanpå och rulla upp det inuti handduken. När du har rullat färdigt, vänd handduken över sig själv och fäst sedan änden i pannan med en klämma.

Vid det här laget behöver du bara torka håret med hårtorken, var noga med att inte hålla den för nära handduken för att undvika att den överhettas.

Resultatet kommer att göra dig mållös...

Resultatet kommer att göra dig mållös...

dbk salon/Flickr

När ditt hår är torrt, ta inte bort handduken omedelbart, utan vänta en stund. Låt håret svalna medan det fortfarande är ihoprullat i handduken, detta kommer att se till att lockarna sätter sig.

Efter ett litet tag kan du ta bort handduken och "veckla ut" dina lockar. Om du är nöjd med resultatet kan du fixera det med hårspray eller annan liknande produkt. Din frisyr är nu klar. Vad sägs?

Ett enkelt, snabbt och ekonomiskt gör-det-själv-trick för att få samma resultat som hos frisören. Underbart!

Advertisement