En läkare återvänder efter 5 år till en bit mark som han äger och finner ett hus av extremt högt värde byggt på den

av sofia

14 Augusti 2023

En läkare återvänder efter 5 år till en bit mark som han äger och finner ett hus av extremt högt värde byggt på den
Advertisement

Ett hus, ett tak över huvudet, är en källa till trygghet och stabilitet. Det representerar utan tvekan en tillgång av stort värde. Att äga en fastighet gör att man undviker att slösa pengar på betalningen av en hyra eller ett bolån. Ett hem är viktigt för praktiskt taget alla individer, särskilt om man har för avsikt att bilda familj.

Det är därför tydligt hur viktigt det är att äga en sådan tillgång. Men även att äga mark är ingen banal sak då den skulle kunna användas för olika lönsamma ändamål och/eller för att bygga ett hus på, ditt "eget hem". Problemet i historien vi nu ska berätta var inte så mycket att ha ett hem. Det var snarare att hitta ett hus som du är säker på att du aldrig har köpt!

via Washingtonpost

Advertisement

Doktor Daniel Kenigsberg, 70 år gammal, hamnade i en ovanlig och obehaglig situation. En ganska unik och sällsynt händelse som totalt fördrev honom. Han fick reda på att en majestätisk bostad hade byggts precis på hans mark utan att han visste något om detta. Men låt oss ta det hela från början.

Dr. Kenisberg kommer ursprungligen från Connecticut och tillbringade hela sin barndom och tonårstid där. Han flyttade från sin familj (och från det gamla huset som tidigare fanns) för att kunna gå på medicinska fakulteten vid New York Medical College. Efter avslutad utbildning flyttade han sedan till Maryland och slutligen till Setauket, New York, tillsammans med sin fru.

Några år senare, dog mannens mamma och han ärvde marken och föräldrahemmet där han hade vuxit upp. Han hade då bestämt sig för att sälja huset, men hade behållit tomten med tanke på att han i sin tur kunde testamentera den till sina barn. Men hans planer gick inte riktigt som han hade tänkt sig.

Advertisement
Daniel Kenigsberg/Linkedin

Daniel Kenigsberg/Linkedin

I flera år hade läkaren regelbundet betalat besittningsskatten för den marken och hade fått flera erbjudanden om att sälja den, men hade avböjt dem alla. Ändå köpte ett företag i Connecticut den fastigheten för cirka 350 000 dollar genom vad som verkade vara en laglig affär. Eller så trodde de i alla fall.

Det verkar faktiskt som om någon utgav sig för att vara doktor Kenisberg bara för att kunna sälja den marken och inkassera pengarna! Läkaren upptäckte den tråkiga händelsen av en ren slump. En morgon hade en gammal klasskamrat till mannen kontaktat honom och berättat att en barndomsvän till dem var sjuk och behövde expertråd. Av en slump hade vännen som hade kontaktat honom under deras samtal nämnt det nya huset som byggts på marken där Daniel hade vuxit upp. Men mannen var fullkomligt omedveten om allt detta.

Så Daniel hade åkt till platsen för att besöka sin gemensamma vän och åkte sedan vidare till sin egendom. Förskräckt hade han med egna ögon kunnat se att där han lämnat växter och träd nu stod ett imponerande hus på tre våningar. Under utredningen tillsammans med sin advokat hade han upptäckt på vilket sätt mäklarbyrån som hade sålt det hade agerat.

En stämningsansökan har lämnats in där man begär att byggnaden på 1,4 miljoner dollar ska tas bort och ersättas av växter och träd som de som tidigare fanns där. Vad tycker du om denna otroliga historia?

Advertisement