Morföräldrarna vägrar vara barnvakter gratis åt sitt barnbarn

av sofia

01 November 2023

Morföräldrarna vägrar vara barnvakter gratis åt sitt barnbarn
Advertisement

Att vara mor- eller farförälder är en extraordinär upplevelse som ger obeskrivlig glädje. Att ta hand om sina barnbarn är en ömsesidig gåva av kärlek och tillgivenhet. Tillfredsställelsen du får av att se deras leenden, höra deras skratt och vara där när de gör allt för första gången är ovärderligt. Att dela erfarenheter och överföra värderingar till nya generationer är värdefullt för familjens framtid. Ibland har dock detta ett pris vilket ett par nyblivna föräldrar snart skulle få reda på. Problemet blev så stort att de kände sig tvungna att fråga människor på nätet om råd för att förstå hur de skulle hantera detta familjedilemma.

via Mouthsofmums

Advertisement

Det här är deras version

Det här är deras version

Pexels - Not the Actual Photo

Innan de blev föräldrar hade paret tagit ett viktigt beslut angående valet av boende efter äktenskapet. De hade funderat på olika aspekter som grannar, område och skoldistrikt, men framför allt läge. Närhet till hustruns föräldrar var avgörande, eftersom de visste att de skulle behöva deras hjälp med barnpassning, eftersom de var närmast. Pappans föräldrar bodde flera timmar bort, vilket inte var idealiskt för vardaglig barnpassning.

Advertisement

Det äldre parets krav

Det äldre parets krav

Pexels - Not the Actual Photo

Pappan förklarar att hans 67-åriga svärmor gick i pension precis när de väntade barn, så det verkade som att allt var klart. Den 67-årige svärfadern ställde dock vissa villkor angående barnpassningen. Mannen tyckte om att ha ansvar och ekonomisk trygghet.

"Han har alltid varit väldigt noggrann med ekonomin och har aldrig avslöjat hur mycket han tjänade, men han är rik. Tidigare hade han hjälpt min fru ekonomiskt att betala en del av hennes universitetskostnader och köpa en bil så länge hon tog hand om av försäkringskostnaderna, bensin etc. När vi sa att vi behövde barnvakt var mina svärföräldrar glada för då skulle de kunna träffa sitt barnbarn varje dag”, förklarar den nyblivne pappan.

Pengar i utbyte för barnpassning...

Pengar i utbyte för barnpassning...

Pexels - Not the Actual Photo

Men när mamma- och pappaledigheten tog slut och pappan återgick till arbetet började svärfadern kräva ersättning för barnpassningen. Han var ovillig att göra det gratis och började därmed jämföra dagispriserna och föreslog en ersättning på 400 dollar i veckan för barnpassning och 100 dollar för helger.

"Vi blev chockade. Vi bestämde att det då skulle vara bättre att skriva in vår son på förskolan för att slippa åka fram och tillbaka", förklarar den nyblivne pappan och att de var villiga att betala och tillhandahålla allt som behövs, men de blev arga över priset och kravet på betalning.

"Vi är inte rika, men vi tjänar tillräckligt för att leva bekvämt," tillade han. Många användare höll med svärfadern och hävdade att mor- och farföräldrars roll inte nödvändigtvis är att vara barnvakter, medan andra anklagade svärföräldrarna för att vara giriga. Vad tycker du?

Advertisement