En busschaufför känner inte till vägen och tappar bort sig på sin första arbetsdag

av sofia

31 Mars 2023

En busschaufför känner inte till vägen och tappar bort sig på sin första arbetsdag
Advertisement

En av de aspekter som påverkar praktiskt taget allas liv är arbetet. Förr eller senare har vi behovet eller nöjet att utföra ett arbete under vår existens och det finns inget yrke som inte har sin första dag på jobbet. En speciell dag, för vissa upplevd som tröttsam, för andra som en ny och lovande början.

Det vi alla hoppas under en sådan dag är väl att allt går på bästa sätt. Ibland händer dock raka motsatsen.

Advertisement
Wallpaperflare - Not the actual photo

Wallpaperflare - Not the actual photo

Personen som berättar denna unika historia är Angie Gomez och nej, vi kan omedelbart avslöja att det inte var hennes första arbetsdag. Kvinnan var på bussen som hon använder sig av regelbundet för att ta sig fram. Till en början verkade det inte vara något ovanligt med vad som var hennes typiska rutin.

Men så började hon märka något konstigt: gator, byggnader och butiker som dök upp utanför fönstret var inte de vanliga hon var van vid. Ett allmänt sorl bland de andra passagerarna hade stigit och mer än en person började undra med ett förvirrat ansikte.

Något var definitivt fel, Angie och alla de andra passagerarna på bussen åkte inte till sin vanliga destination, varför de började bli oroliga.

Advertisement
Spielvogel/Wikimedia Commons - CC0 1.0

Spielvogel/Wikimedia Commons - CC0 1.0

Så småningom bestämde sig någon av passagerarna för att tala direkt med föraren för att försöka förstå vad som hände och vart de var på väg!

Men till allas förvåning löste inte svaret mannen gav dem deras tvivel, snarare tvärtom. "Jag tror att jag är vilse, jag har ingen aning om var vi är." Det visade sig att det var första arbetsdagen för den chauffören, att han inte kände till bussturen och det var därför han hade kört vilse.

Passagerarna, som omedelbart förstod situationen, bestämde sig för att göra en mycket trevlig gest mot arbetaren: de arbetade alla tillsammans för att ge honom rätt information om vart han skulle köra för att hitta bussrutten. "Höger, sväng sedan vänster", sa många främlingars röster unisont med avsikt att hjälpa mannen.

Ingen verkade vara irriterad på föraren och folk visade förståelse för mannen. En vacker berättelse som lär oss att medmänsklighet och samarbete kan hjälpa oss att finna rätt väg, i det här fallet bokstavligen.

Advertisement