x
För 10 år sedan så började de en…
Det lilla spädbarnet gråter ... Men titta på hur hästen lyckas få honom att sluta! Det finns få saker här i världen som får att skratta som våra hundvänner

För 10 år sedan så började de en grönsaksodling: idag framställer de 2 ton mat på bara 400 kvadratmeter

22 Maj 2016 • Av Sabrina d'Andrea
3.720
Advertisement

Vi är vana vid att tänka att innerstaden och landet är två olika saker: att vägar och kaos ligger långt borta från fältar och grönsaksodling. Men i Los Angeles så finns båda sida vid sida. Bara 15 minuter ifrån stadens centrum så finns en ljuvlig oas, ett paradis för de som älskar att odla grönsaker och vara självförsörjande. Familjen Dervaes bor i en stan med är omringade av flera hundratals gröna växter.

Ett radikalt livsval som hela familjen gick med på, och som hade oförväntade effekter.


400 kvadratmeters tomt, 2 och ett halvt tons produktion årligen, bara 15 minuter ifrån Los Angeles: alla trodde att det lät galet, tills de fick se det med sina egna ögon ..

Herr Dervaes började att odla grönsaker i sin trädgård för 10 år sedan, och trodde aldrig att han skulle framställa så mycket som han gör idag: nästan 2 ton grönsaker, 900 hönsägg och 1000 ankägg, 11 kilo honung, och mycket frukt. Allt detta på en 400 kvadrameters tomt. 

Allt som framställs kan inte förbrukas av familjen: de har organiserat en liten marknad där många lokala restauranger eller privatpersoner kommer för att och köpa nyttig och ekologisk mat.

Den årliga inkomsten kan stiga upp till 20.000 dollar! Familjen har väldigt lite kostnade, de mesta som behöver betalas är räkningar, bensin, elle när de går och handlar. De kan säga att dem är helt självförsörjande efter att ha installerat solcellspaneler på husets tak.

Advertisement

Dessutom så använder maskinerna som familjen har inte fossila bränslen utan vegetabiliskt olja, som restauranger ger gratis till familjen Dervaes.

Herr Dervaes tycker att han har lyckats ta med jordbruket till staden. Hans liv är inte alltid enkelt, och det är mycket arbete, men han är i alla fall säker på att leva ett sunt liv.

Det är kanske inte alla som kan göra ett så genomgripande beslut, men den här historian berättar i alla fall hur det kan vara möjligt att frigöra sig från den industriella produktionen som vi lever i.

Beskåda med era egna ögon vad den här familjen har lyckats uppnå på 10 år.

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack