Här är 7 skäl till varför ni bör använda vinäger i tvättmaskinen! - TittaPaVideon.se
x
Här är 7 skäl till varför ni bör…
Han har inte sett sin bror på 2 år. När de möts igen så flödar känslorna ... Han börjar filma sin papegoja, men lyssna på vad den säger strax efter: ni kommer att bli förvånade!

Här är 7 skäl till varför ni bör använda vinäger i tvättmaskinen!

23 April 2016 • Av Sabrina d'Andrea
5.839
Advertisement

När vi tvättar våra kläder så kan vi aldrig vara säkra på vilka kemikalier som sedan kan komma i kontakt med våran hud. Ni har säkert hört talas om hur spädbarn, som har ömtålig hy, brukar få obehagliga reaktioner när deras kläder tvättas med aggressiva tvättmedel. Därför så är det viktigt att veta att det är bäst att använda naturliga produkter när vi tvättar: det är både effektivt och billigt

Ett av de bästa naturliga tvättmedel är vinäger, som agerar både på kläderna och tvättmaskinen på ett väldigt bra sätt.

Nya kläder är oftast lite hårda och obekväma. För att mjuka upp dem så räcker det med att tillsätta ett glas vinäger i tvättmaskinen när ni tvättar dem.

Advertisement

Vinäger är ett utmärkt medel att rengöra eran tvättmaskin på utan att skada den, och är bättre än kemiska rengöringsmedel.

För att behålla kläderna glans så är det bra att tillsätta ett glas vinäger i början av tvättningen.

image: omo.co.za

Dessutom så kan ni använda vinäger för att undvika att ett plagg mister sin färg: lämna plagget i blöt i en bölja med lika mycket vatten som vinäger under en hel natt innan ni tvättar det i tvättmaskinen tillsammans med de andra kläderna.

Alla vita plagg har en tendens att bli gråa med tiden, på grund av tvättmedelsrester. För att få dem vita igen så räcker det med att lämna dem i blöt under en hel natt med 5 delar vatten och 2 delar vinäger. Skölj sedan noggrant.

Advertisement

Om kläderna som ni just tvättat har en konstig lukt så kan ni tillsätta ett eller två glas vinäger i tvättmaskiner och göra en till sköljning.

För att ta bort de fläckar som oftast befinner sig på kragen eller under armhålorna så kan ni spraya lite vinäger som ni sedan gnuggar med en trasa.

image: dri-pak.co.uk
Advertisement

Det är bra att rengöra eran tvättmaskin ungefär en gång i månaden. För att göra det så kan ni skölja den med 5 glas vinäger. För att tvätta utsidan så kan ni ta en disktrasa med vinäger på.

Tags: PraktiskaGuideIdéer

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack