Mattequiz: kommer du att lyckas räkna ut det här på väldigt kort tid?

av sofia

26 Juli 2023

Mattequiz: kommer du att lyckas räkna ut det här på väldigt kort tid?
Advertisement

Hur mycket gillar du mattequiz? Hur kapabel känner du dig och hur bra är du på att lösa dem? Det finns de som verkligen är stora experter på den här typen av matematiklekar och de som inte är det, men vi måste erkänna att de är en utmärkt lösning mot tristess och i hög grad hjälper oss att tänka kritiskt. Att pröva olika test är viktigt för att motverka vårt sinnes åldrande, för att hålla oss unga i sinnet samt för att träna logiskt tänkande och fokus.

Denna typ av utmaningar är inte särskilt komplicerade. Det grundläggande är att fokusera på uppgiften, aktivera hjärnan maximalt och sätta sig själv på prov på ett roligt sätt.

Vi erbjuder dig ett mattetest som testar dina mentala räknekunskaper. Redo? Nu kör vi!

Advertisement

Mattequiz: hur många av er kommer att lyckas hitta lösningen?

Mattequiz: hur många av er kommer att lyckas hitta lösningen?

Allt du behöver göra är att fokusera din uppmärksamhet på talen för att kunna hitta lösningen.

Matematiska utmaningar som dessa är mycket viktiga för att träna koncentrationen. Detta inte bara när du behöver göra uträkningar, utan alltid, även i dagliga sysslor, på jobbet, med barnen eller i någon annan situation. Mental träning kan vara användbart när som helst och man ska aldrig tro att det inte tjänar någonting till, snarare tvärtom.

Så... hur långt har du kommit med dina beräkningar? Är du en av dem som lyckas göra allt i huvudet, eller behöver du penna och papper? Det finns mer än ett sätt för att komma fram till lösningen, alla följer den metod som passar dem bäst, det viktiga är att nå målet.

Advertisement

Några sekunder till... och sedan kommer lösningen

Några sekunder till... och sedan kommer lösningen

Pixabay

Några sekunder till till ditt förfogande. Om du är nära kommer du snart att ha nått ditt mål. Om du istället har fastnat, få inte panik. Rensa ditt sinne från negativa tankar, ta ett djupt andetag och börja om igen.

Hemligheten med att komma fram till lösningen är att förbli lugn och fokuserad. Att stressa är aldrig bra. Gör en uträkning i taget och om du behöver, skriv ner resultatet och fortsätt sedan med nästa.

Gjort? Oavsett om det är ett ja eller ett nej, är vi på väg att avslöja lösningen för dig.

Här kommer lösningen!

Här kommer lösningen!

Och här är lösningen på mattequizet. Att följa steg för steg kan hjälpa oss att hitta lösningen på ett enkelt sätt. Det här är uträkningen.

4÷2 blir 2. Multiplicera detta med 3, så får vi nummer 6. Sedan ber de oss att subtrahera en etta, vilket ger oss 5, sedan plus 3, vilket ger oss ett fint jämn siffra. Och hur gick det för dig? Fick du 8 som resultat? Vi hoppas det, men framför allt att du tyckte att utmaningen var rolig och stimulerande.

Om så är fallet, håll utkik efter nästa quiz!

Advertisement