Försök skapa två kvadrater genom att bara flytta 3 tändstickor

av sofia

24 Juli 2023

Försök skapa två kvadrater genom att bara flytta 3 tändstickor
Advertisement

Har du någonsin undrat vad knep och knåp är till för, varför vi många gånger gillar att ta några minuter av vår dag för att ägna dem åt logiska utmaningar eller andra typer av tester? Det finns många anledningar till detta, från att de är en enkel underhållning i ett ögonblick av paus från våra dagliga sysslor till att man letar efter konstant träning för sinnet och koncentrationsförmågan.

Även om de är enkla och, i vissa fall, lätta att lösa, är dessa logiska test ett perfekt sätt att hålla sig sysselsatt med något användbart. Det finns många varianter. För vissa finns det inga tidsgränser, för andra finns det det, och det kan vara allt från några sekunder, till minuter eller timmar.

När det gäller dagens utmaning är tidsramen inom vilken du måste försöka lösa problemet 5 minuter. Bilden visar en spiral som du måste försöka förvandla genom att bara flytta 3 tändstickor. Kommer du att lyckas? Det är värt ett försök i alla fall.

Advertisement

Flytta enbart 3 tändstickor för att skapa en kvadrat

Flytta enbart 3 tändstickor för att skapa en kvadrat

Att testa dig själv med logiktest är idealiskt för att träna koncentration, uppmärksamhet, iakttagelseförmåga och för att vara uppmärksamma på varje liten detalj. För att lyckas med detta är det dock nödvändigt att ha uthållighet - det är trots allt något som gäller inom alla områden inom vår existens - därför är det fördelaktigt av många anledningar.

Så... hur gör man då? Försöker du hitta lösningen på detta quiz till varje pris? Vad bör man utgå ifrån för att kunna hitta den på bara 5 minuter?

Låt oss först och främst förstå hur många tändstickor som har använts för att sätta ihop spiralen. Totalt finns det 15, men de som vi behöver fokusera mer på är de centrala bitarna. Anledningen är enkel.

Advertisement
Försök skapa två kvadrater genom att bara flytta 3 tändstickor - 2

Att bilda två rutor av samma storlek är omöjligt: ​​det skulle krävas många fler tändstickor än de som finns tillgängliga. Därför är det viktigt att tänka på att det ska vara samma form, men av olika storlekar.

På de kommande bilderna visar vi dig lösningen steg för steg, och numrerar dem 1, 2 och 3 för att bättre förstå proceduren.

Den minsta kvadraten måste bildas med början från den första tändstickan som pekar inåt - för att vara tydlig, den som är före tändsticka nummer 1. Det kommer att vara den som blir en av de 4 sidorna av kvadraten.

Här förklarar vi steg för steg hur du hittar lösningen

Här förklarar vi steg för steg hur du hittar lösningen

En utmaning som inte alls är enkel och det vet vi, men vi är säkra på att du med mycket koncentration och logiskt tänkande kommer att kunna komma fram till rätt lösning. I värsta fall finner du lösningen längre ner i artikeln.

Låt oss dock först gå tillbaka till vår figur. Vi sa att den mindre kvadraten bildas i den övre delen av bilden och att en av sidorna är gemensam med den större figuren. När utgångspunkterna väl har identifierats blir lösningen nästan omedelbar.

Om du flyttar, kanske genom att rita eller mentalt, tändsticka nummer 1 längst upp till vänster, kommer den yttre rutan, den stora, att stängas. Vid det här laget återstår bara att flytta tändstickorna 2 och 3 också, vilka kommer att bindas samman till den enda som är kvar och sticker ut från den centrala figuren, vilket skapar en mindre kvadrat, inuti den andra.

Nu är problemet löst och kvadraten är klar!

Nu är problemet löst och kvadraten är klar!

Här är lösningen på detta quiz. Lyckades du klara det på bara 5 minuter eller tog det längre tid för dig att hitta svaret? Vare sig du klarade det eller inte spelar inte så stor roll, det viktiga är att försöka. Du har trots allt utfört lite hjärngympa och inte gett upp för lätt.

Men om du lyckades vill vi verkligen gratulera dig. Du har utmärkta färdigheter och har verkligen bevisat det. Bra jobbat!

Att lösa sådana här typer av quiz är svårt, men tillfredsställelsen av att kunna säga att du klarade det, även om det tog mer än 5 minuter, är en underbar känsla, håller du inte med? Om du gillade det så ber vi dig hålla utkik efter nästa utmaning.

Advertisement