De kritiserar henne för att ha tagit bort ett födelsedagsmärke på sin sons ansikte med laser: "Orsaken är inte den de tror"

sofia

21 Juli 2023

De kritiserar henne för att ha tagit bort ett födelsedagsmärke på sin sons ansikte med laser: "Orsaken är inte den de tror"
Advertisement

Önskan om att skaffa barn förenar många människor och att bli föräldrar är för den som verkligen vill, en unik upplevelse. Glädjen är oändlig när man uppfostrar ett barn, men även ansvaret, och att hålla allt under kontroll utan att bli rädd för att göra ett misstag är verkligen komplicerat. Det man önskar mest av allt för sina barn är ju att de ska vara friska och inte ha några problem, men ändå försätter livet oss i många olika typer av situationer som är mer eller mindre lätta.

Detta är exakt vad som hände med mamman som är huvudpersonen i denna berättelse. Hon tvingades fatta ett mycket svårt beslut angående sin bebis hälsoproblem som kostade henne dyrt. Låt oss kika på vad som hände.

via Mirror

Advertisement

Brooke Atkins, är en 33-årig mamma som bor med sin familj i Gold Coast, Queensland, Australien. Utan att vilja det har kvinnan blivit mycket känd på webben för ett val som hon gjorde angående sin son Kingsley. När den lilla pojken föddes märkte både läkare och föräldrar omedelbart en mörk fläck i ansiktet. En mycket stort födelsemärke som täckte hälften av hans ansikte.

Detta märke kallas även portvinsfläck. Ett tillstånd som drabbar nyfödda barn och som beror på en missbildning av blodkärlen. Vanligtvis är det inte oroande om det finns på vissa delar av kroppen, men det blir det om det bildas i ansiktet, särskilt runt ögonen. I fall som dessa blir situationen mer komplicerad eftersom födelsemärket kan vara ett tecken på Sturge Webers syndrom, som gör att det finns en risk för glaukom.

Advertisement

Eftersom mamman inte ville att hennes son Kingsley skulle utsättas för några neurologiska komplikationer och problem med syn, bestämde Brooke och pappa Kewene Wallace sig för att ingripa och tog bort det med hjälp av flera operationer. "När han föddes hänvisades vi till dermatologiska och vaskulära avdelningen på Queensland Children's Hospital - sa kvinnan - där de förklarade vikten av laser under dessa omständigheter. Sessionerna är inte avsedda att ta bort födelsemärket, utan helt enkelt för att hålla huden frisk och förhindra ytterligare skador på det omgivande området".

Så lilla Kingsleys resa till återhämtning började, men när hans mamma delade denna upplevelse på nätet, reagerade många användare inte bra. De ansåg valet som paret hade gjort var överdrivet och sa att de var emot varje typ av ingrepp som enligt deras synvinkel skulle ha gjorts mer för en estetisk fråga än för hälsan. Så var dock faktiskt inte fallet och Brooke blev sårad av att läsa alla dessa anklagelser mot henne.

"Jag fick skuldkänslor och orden från dessa personer fick mig att tvivla på mitt val - förklarar hon - jag visste att det var rätt sak att göra, men deras ord fortsatte att eka i mitt huvud".

Som tur var fanns det också de som förstod orsakerna och att det inte var fråga om utseende, som inte betraktade henne som en dålig mamma eller ännu värre ett "monster". "Du är mamman och bara du vet vad som är bäst för ditt barn" - skrev en person och följdes av många andra stödjande kommentarer.

I denna mammas och pappas ställe, skulle du ha agerat på samma sätt om läkarna hade sagt till dig att det var det enda sättet att hjälpa ditt barn?

Advertisement