Har du falkögon? Testa dig själv och se om du kan hitta felet på bara 10 sekunder!

av sofia

19 Juli 2023

Har du falkögon? Testa dig själv och se om du kan hitta felet på bara 10 sekunder!
Advertisement

Att hålla hjärnan "i form" är mycket viktigt. Det gör dig mer uppmärksam, det tränar koncentrationsförmågan, samt tränar vår förmåga att lösa problem och detta är grundläggande i varje aspekt av vårt dagliga liv. Det finns många sätt för att stimulera sitt sinne som att exempelvis läsa, lyssna på musik, delta i kulturevenemang av alla dess slag, skriva, men också göra enklare aktiviteter. Bland dessa finns utan tvekan de berömda visuella testerna. Små utmaningar som sätter oss på prov.

Att göra sådana test varje dag eller åtminstone regelbundet kan vara mycket fördelaktigt ur många synpunkter.

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Det finns många former av knep och knåp som testar uppmärksamhetsförmågan och stimulerar intellektet och alla har de en viss svårighetsgrad. Det finns tester som skapats speciellt för vuxna och tester för barn. Vi har därför något för alla smaker och åldrar, det viktiga är att hitta något man tycker är spännande och kul för att sätta sig själv på prov.

I testet som vi vill erbjuda dig idag behöver du till exempel vara snabb och skarpsynt för att kunna identifiera lösningen på kort tid. För att göra det hela roligare och mer spännande har vi valt att ge dig en tidsgräns för att hitta lösningen. Du har bara 10 sekunder på dig för att hitta inkräktaren på bilden. Är du redo? Låt oss starta timern... klara, färdiga, kör!

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

På bilden du ser finns det ett stort antal av likadana nior. Vid första ögonkastet verkar det nästan som att alla ser likadana ut och att ingen är "avvikande", men så är det inte. För att göra detta måste du dock först förstå vad som krävs, fokusera din uppmärksamhet på det och sedan börja med leta.

Du klarar testet om du inom 10 sekunder lyckas identifiera en upp och nervänd 9. Det är inte lätt att göra det, men helt klart kul att se om man lyckas. Det viktiga för att lyckas med dessa tester är att inte ge upp direkt och försöka några gånger innan man kommer fram till lösningen. Skulle du dock inte lyckas kommer du att få svaret här nedan, men först måste du i alla fall försöka.

Lyckades du hitta lösningen? Om du gjorde det, vill vi bara säga grattis, bra jobbat. Om inte, försök igen, eller prova en annan utmaning. Nedan finner du lösningen.

Guardachevideo

Guardachevideo

Av de många niorna på bilden var bara en inkräktaren. Att hitta den på 10 sekunder var inte lätt, men där gömdes den sig bland alla andra. Den upp och nervända 9:an var perfekt kamouflerad, men du behövde bara titta noga för att upptäcka den i näst sista raden. När du hittar raden, börja räkna från vänster så kommer du hitta den busiga upp och nervända 9:an på femte platsen. Ser du?

Ett enkelt test för att hålla ditt sinne tränat och utmana dig själv på ett roligt sätt.

Advertisement