Optisk illusion: försök förstå hur många hästar det finns på bilden

av sofia

20 Juli 2023

Optisk illusion: försök förstå hur många hästar det finns på bilden
Advertisement

Optiska illusioner har blivit mycket populära på nätet de senaste åren och är nu ett utbrett fenomen på sociala medier och plattformer för underhållning. Dessa tester baseras ofta på bilder eller videor som innehåller en optisk illusion, det vill säga en bild som kan tolkas på olika sätt beroende på individuell uppfattning. Målet med dessa tester är ofta att testa försökspersonens observationsförmåga och kreativitet, men de kan också användas för underhållning eller mer i allvarliga syften, som att diagnostisera vissa ögonsjukdomar.

I vilket fall som helst representerar illusionstester ett originellt och effektivt sätt att träna sinnet och ger oss en chans att utmana oss själva genom användningen av bild och visuell perception. Är du redo att testa själv?

via Newstars

Advertisement
Simply Logical/Youtube/Screenshot

Simply Logical/Youtube/Screenshot

Utmaningen som vi vill erbjuda dig idag följer några ganska enkla regler att följa: koncentrera dig länge på bilden och försök att inte låta dig luras av alla de former och färger som smälter samman.

Syftet är att kunna urskilja hästarna på bilden och det är viktigt att de är "hela", att du ser både huvudet och kroppen på hästen.

Vi vill understryka att här, till skillnad från andra test, är det inte viktigt att hitta alla hästar utan att uppge hur många av dem som syntes tydligt. Varför?

Advertisement
Simply Logical/Youtube

Simply Logical/Youtube

Baserat på antalet identifierade hästar skulle svaret kunna avslöja vissa sidor av din personlighet! Låt oss kika på vad det rör sig om.

Om du har sett 2 hästar så betyder det att du är ganska lättirriterad. Du tenderar ofta att tappa tålamodet, men det beror bara på att du vill att saker ska göras på bästa möjliga sätt och inte bara halvdant. Du bör försöka förbättra din självkontroll och agera mindre impulsivt.

Har du däremot sett 3 hästar betyder det att din personlighet döljer mer vänlighet och lyhördhet än du brukar visa. Stress tenderar att få dig att tappa denna känslomässiga sida som utmärker dig så mycket, men låt dig inte styras av negativitet.

Om du lyckades hitta alla 5 hästarna betyder det att din personlighet är väldigt speciell. Trots ditt skarpa och observanta sinne går du ofta obemärkt förbi. Du är din egen skugga, men ditt val är ett klokt och noga övervägt val. Du är en människa som uppfattar verkligheten ur alla vinklar och av den anledningen föredrar du att inte ta något personligt. Även om du har dina egna övertygelser och åsikter om hur världen fungerar tenderar du sällan att uttala dig. Du borde försöka vara lite mer optimistisk.

Skriv och berätta i kommentarerna om du känner igen dig i dessa beskrivningar!

Source:

Youtube

Advertisement