Många personer lyckas få sina handdukar att bli mjuka utan att använda sköljmedel, hur?

av sofia

17 Juli 2023

Många personer lyckas få sina handdukar att bli mjuka utan att använda sköljmedel, hur?
Advertisement

Att ha linne som alltid är rent och parfymerat, men som också är mjukt att ta på och skonsamt mot huden, är inte världens enklaste sak. Det räcker inte med att titta på etiketten på plagget som vi ska göra rent och lägga det i tvättmaskinen eller tvätta det för hand utan ibland måste man ta till små gör-det-själv-trick för att få bästa resultat. Hur gör man till exempel för att få perfekt rena, parfymerade och framför allt mjuka handdukar?

Det första svaret kan vara att använda vanligt sköljmedel till varje tvätt, men är vi verkligen säkra på att det är det bästa sättet? I verkligheten finns det andra produkter, som man dessutom ofta redan har hemma, som har förmågan att ge fantastiska resultat. Låt oss ta reda på vilka de är.

via Housebeautiful

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Att kunna ha mjuka handdukar utan att använda klassiska sköljmedel som finns att köpa i butiken verkar nästan vara omöjligt, men många experter har hittat några små knep för att lyckas.

Först och främst är det att föredra att tvätta endast handdukar och utan att ladda tvättmaskinen för mycket. Att fylla den för mycket hjälper inte till att hålla tygets fibrer i gott skick och kan göra att de blir hårda. Det är bättre att försöka ha mindre tvätt i maskinen och att undvika för höga temperaturer.

Att hålla vattentemperaturen under 30° verkar vara ett annat sätt att säkra tygets välbefinnande. Detta kommer att göra handdukarna mjukare.

Advertisement
Guardachevideo

Guardachevideo

Och om du tror att kemiska sköljmedel är det enda sättet för att inte ha för hårda handdukar, har du väldigt fel. Ibland riskerar faktiskt dessa produkter att få motsatt effekt. Ämnen som finns i dem kan skada tygfibrerna, vilket i slutändan ger ett dåligt resultat.

Det är bättre att använda bikarbonat eller vinäger istället. Båda har en fläckborttagande, blekande och mjukgörande funktion. För att inte tala om förmågan att absorbera och eliminera dålig lukt från plagg. Speciellt vinäger eller ättika kan dock, om den tillsätts i tvättkorgen, verkligen ge utmärkta resultat.

Slutligen, om du älskar mjuka och "gosiga" handdukar, lägg då blekmedlet åt sidan. Det är en "aggressiv" produkt som visserligen är utmärkt för rengöring, men inte för att göra kläderna mjuka.

Pxfuel - Not the actual photo

Pxfuel - Not the actual photo

Testa även du dessa gör-det-själv-metoder för att få tvätten precis som du vill ha den. Tror du att dessa knep är användbara och har du redan testat något av dem?

Advertisement