En 9-årig flicka tvingas gifta sig med en 29-årig man (+VIDEO)

av sofia

25 Juni 2023

En 9-årig flicka tvingas gifta sig med en 29-årig man (+VIDEO)
Advertisement

Barndomen är, eller borde åtminstone vara, en av de perioder av största välbefinnande och lycka i en individs liv. Lek, fester, stunder av fritid och personlig tillväxt under en period i livet som är grundläggande för en persons utveckling för att definiera den man eller kvinna han en dag kommer att bli. Men alla har inte turen att få uppleva något sådant.

Som huvudpersonen i den här historien: hon fick inte riktigt chansen att leva sin barndom.

via Actualidad

Advertisement
BabakTaghvaee/Twitter

BabakTaghvaee/Twitter

Låt oss starta med att säga att berättelsens huvidpersoner är muslimer och därför med en speciell kultur och traditioner som vi inte har för avsikt att döma under några omständigheter. Som sagt, äktenskap är lagligt tillåtet i islam från 13 års ålder.

Det som chockade tusentals människor var att titta på en video av en man under hans bröllopsfirande. Det som gjorde alla bestörta var hans brud: i videon kan du se hur hon är lite mer än ett barn och hur osannolikt det är att hon är minst 13 år gammal. Det verkar faktiskt som att hon bara var 9 enligt journalisten Babak Taghvaee.

Aktivisten och anhängaren av kvinnors rättigheter i Iran, Masih Alinejad, var den första som fördömde detta faktum. Nedan kan du läsa hennes starka uttalande.

Advertisement
BabakTaghvaee/Twitter

BabakTaghvaee/Twitter

"Det här är en bröllopsfest för en tjej under 13 år. Jag grät när jag fick den här videon... Enligt islamiska lagar kan en tjej gifta sig vid den unga åldern, men hon har ingen rätt att välja sina egna kläder. Men den här tjejen är mycket yngre än vad lagen kräver!", skrev aktivisten på sociala medier när hon la upp videon på nätet.

Det inlägget gav upphov till stark kontrovers och spred mycket snabbt på nätet.

Så de iranska myndigheterna bad en islamisk domstol i Bahmais län, i Kohkiluyeh-provinsen och Buyer Ahmad att ogiltigförklara det äktenskapet som stred mot lagen.

Lyckligtvis var det det. Journalisten avslöjade också att mannen felaktigt hade uppgivit att han var 22 år och inte 29. Faktum är att den islamiska domstolen från början verkar ha beviljat den föreningen.

Mannen hävdade vidare att det bara var ett "tillfälligt" äktenskap och försvarade sig därmed mot all kritik som mottogs både från pressen och från folket.

Enligt lokala medier kallades flickans föräldrar och även den shiitiska präst som arrangerat bröllopet så småningom till domstol för att ställas inför rätta för sitt brott.

Advertisement