Den här mannen har bestämt sig för att bli kvinna och hans partner var tvungen att göra ett svårt val

av sofia

08 Juni 2023

Den här mannen har bestämt sig för att bli kvinna och hans partner var tvungen att göra ett svårt val
Advertisement

Att älska varandra har en mycket djup och ganska komplicerad betydelse som är svår att beskriva på ett exakt sätt. Vad som är säkert, när vi talar om kärlek, är att vi syftar på en extremt intensiv känsla som kan utlösa flera starka känslor, även mycket motstridiga sådana. Att utveckla ett starkt band, skapa den där unika föreningen, den speciella förståelsen, tar tid och hårt arbete,

Men när man väl har lyckats knyta an till någon på det sättet kan man förstå varandra som om man vore en och samma person. Eller så skulle man kunna särskilja sin själsfrände även om denna stod framför oss i en helt annan kropp än den vi är vana vid. Omöjligt? Den här historien bevisar att det inte är det.

via Newsweek

Advertisement
Yeahididit/Reddit

Yeahididit/Reddit

Berättelsen om Marie och Tashina, två personer som har tyckt om varandra sedan deras första möte när de var lite mer än tonåringar, vid 15 års ålder. Men Tashina kände inte Marie på den tiden då hennes förnamn var Martin och han var en pojke, född och uppvuxen som sådan.

Men den själen hade ständigt ont redan från tidig ålder eftersom han uppfattade en "obalans" mellan sin själ och sin kropp. Bitarna i "pusslet" verkade inte passa ihop som de gjorde hos andra individer. Han kände sig annorlunda och som att något var fel på honom.

En dag när han bara var 10 år gammal, av en ren slump, befann han sig framför ett tv-program som hans pappa tittade på och för pojken var det avsnittet en riktig uppenbarelse, som en blixt från klar himmel.

Advertisement
Yeahididit/Reddit

Yeahididit/Reddit

På TV:n talades det om människor som kände sig "fångade" i en kropp som egentligen inte tillhörde dem, som om den inte speglade deras "essens": individer vars kön inte stämde överens med deras identitet. Han hade direkt förstått att han tillhörde denna kategori, han var helt säker på det.

Men det sociala sammanhang han levde i och den starka närvaron av "katolska" familjemedlemmar hjälpte inte den unge mannen att hitta rätt, tvärtom. Han tvingades dölja allt och kunde inte prata med någon om sitt sanna sinnestillstånd. Detta var innan han träffade Tashina, sin själsfrände.

Faktum är att tjejen verkade uppfatta de mest dolda rädslorna och känslorna hos sin dåvarande tonårspojkvän och till slut hade han anförtrott sig åt henne genom att avslöja hela sanningen.

Yeahididit/Reddit

Yeahididit/Reddit

Tashina var varken förvånad eller besviken och accepterade fullt ut killens verkliga natur. I verkligheten gjorde hon mycket mer: hon stöttade honom fullt ut även när hennes partner sedan länge flera år senare bestämde sig för att välja den komplicerade och svåra vägen mot könsförändring.

Operationerna var ekonomiskt sett för dyra för Martin så han hade börjat ta vissa hormoner och mycket långsamt började hans kropp förändras och forma sig. Han kände sig äntligen som sig själv. Martin hade därför blivit Marie, men parets kärlek hade förblivit lika levande och intensiv som när de var mycket unga. "Vi är övertygade om att vi är varandras själsfränder. Hon är min enda fasta punkt i en kaotisk värld. Vi är kära, har alltid varit det, i sinne, kropp och själ. Vår kärlek har inte skadats, i något avseende, av de fysiska förändringar som har inträffat”, förklarar Marie.

De två individerna, först en man och en kvinna, och nu två kvinnor, har varit tillsammans i 20 år. De är gifta och deras lycka verkar aldrig ta slut. Det här är vad man menar med villkorslös kärlek.

Advertisement