En 13-åring hamnade ansikte mot ansikte med en haj och var tvungen att kämpa för att rädda sitt eget liv (+VIDEO)

av sofia

22 Maj 2023

En 13-åring hamnade ansikte mot ansikte med en haj och var tvungen att kämpa för att rädda sitt eget liv (+VIDEO)
Advertisement

Att tillbringa några timmar på stranden i total avkoppling, njuta av solen, gott sällskap och ta ett dopp då och då är något som många av oss gillar att göra. Vi vet alla hur skönt det är att spendera några timmar i solen, inte bara för att komma bort från den dagliga rutinen och ta en stund för dig själv, utan också av hälsoskäl. Solen och havsvattnet är naturläkemedel som hjälper till att förebygga olika problem och det är alltid avkopplande att spendera några timmar där. Synd bara att det, utöver alla havets skönheter också finns dolda faror.

Flickan i centrum av denna berättelse vet detta mycket väl, efter att ha haft ett ganska "äventyrligt" möte med en invånare i havet. Låt oss berätta närmare.

via NBC News

Advertisement
Sharkcrew/Wikimedia - Not the actual photo

Sharkcrew/Wikimedia - Not the actual photo

Ella Reed är en 13-årig tonåring som bor i Fort Pierce, Florida, och som har varit huvudpersonen i en mycket obehaglig historia. Fascinerad av den marina världen drömmer den unga kvinnan om att bli biolog en dag och under tiden studera havet på nära håll och bo ett stenkast från stranden. Hon tycker om att tillbringa sin tid där både ensam och i sällskap.

En dag som alla andra var Ella på stranden med en kompis till henne och badade i lugn och ro när situationen plötsligt blev livshotande. Flickan attackerades av en tjurhaj.

"Jag minns hur plötsligt det hela hände - sa hon - Den bet mig först i magen och jag kunde knappt andas. Jag höll andan så mycket och var alldeles chockad och jag kunde inte förstå vad som hände. Sedan insåg jag vad det var och försökte försvara mig så gott jag kunde. Jag blockerade nästa attack med ena armen, medan jag slog den med den andra."

Advertisement
NBC News/Screenshot

NBC News/Screenshot

Så mycket mod och snabba reflexer som inte bara räddade henne, utan även hennes vän. Medan hajkampen pågick fortsatte Ella också att skrika åt den andra tjejen att hon skulle försöka komma undan och rädda sig själv. Naturligtvis kom 13-åringen inte oskadd ur situationen och 19 stygn behövdes för att läka såren både på magen och på benen, samt på andra delar av kroppen.

Ändå, trots allt, har Ella ingen avsikt att hålla sig borta från havet, hon blev faktiskt alltmer övertygad om att hon vill arbeta i nära kontakt med det en dag.

OBS: videon innehåller bilder som kan uppfattas som stötande.

Efter attacken kontaktade hon sin bror och mamma, Devin Reed, för att få hjälp. "Först trodde jag att hon skämtade - erkände 13-åringens mamma - jag trodde inte att hon var seriös, men sedan visade hon oss märkena på hennes kropp och vi rusade till henne. Vi tog henne direkt till akuten för att försäkra oss om att hon var utom fara."

Kvinnan sa också att hon är mycket stolt över sin dotter för hur hon har hanterat situationen, för altruismen i att på alla sätt försöka hålla sin vän säker och även för det mogna sätt hon hanterar saken på. Att förbli "lugn" och att klara av en sådan omständighet är trots allt ingen enkel sak, men hon lyckades och lyckades därmed rädda sig själv.

Allt vi vill göra är att önska henne lycka till med hennes framtid som biolog, och önska henne att inga andra möten som detta händer igen.

Advertisement