De är vänner sedan 20 år tillbaka och vill bli gamla tillsammans så de bygger en hel by bara för sig själva

av sofia

02 Maj 2023

De är vänner sedan 20 år tillbaka och vill bli gamla tillsammans så de bygger en hel by bara för sig själva
Advertisement

Vänskaper som uppstår i barndomen och tonåren är ofta av stor betydelse och tål tidens gång. För dem som kan upprätthålla dessa relationer kan de vara livet ut och övervinna svåra stunder som äktenskap, barn, arbete och till och med en flytt med stora avstånd.

Det är inte lätt att hålla ett band vid liv när livet pressar oss isär, men när vänskapen är äkta är vi villiga att göra allt för att bevara den över tiden. Ett bra exempel på detta är denna grupp vänner som har känt varandra i mer än 20 år och har bestämt sig för att bli gamla tillsammans.

via Buzzfeed

Advertisement
Facebook - Llano Exit Strategy

Facebook - Llano Exit Strategy

Tanken på att gå i pension tillsammans var mycket viktig för fyra par vänner från Texas - USA - som hade känt varandra i 20 år. För att uppnå detta mål hade de funderat över många idéer, men till slut bestämde de sig för att resa tillsammans, köpa en bit mark nära floden Llano, strax utanför Austin och bygga ett stort hus för dem alla att bo tillsammans efter pensioneringen. Men efter att ha upptäckt Tiny House Movement insåg de att det fanns en bättre lösning för dem.

För att förverkliga sitt projekt tog paren hjälp av arkitekten Matt Garcia. Tillsammans bestämde de sig för att bygga hus på 120 m2 för varje par och ett stort gemensamt område, kallat "The Llano Exit Strategy". Detta gemensamma utrymme inkluderar ett kök, matsal och några gästrum. På så sätt skulle vänner ha sitt privatliv, men samtidigt kunde de spendera tid tillsammans i en bekväm miljö.

Advertisement

Byggda med stor omsorg för hållbarhet och för att vara i harmoni med den omgivande miljön, har husen specialdesignats för att klara områdets torra och hårda klimat. Den galvaniserade metallbeklädnaden reflekterar solens strålar, medan taket designades för att fånga upp regnvatten, som sedan lagras i en gemensam tank.

Interiörerna är inredda med en blandning av rustik och industriell design, med en touch av modernitet som integreras perfekt med den gästvänliga värmen av träbeklädd inredning. Denna plats är verkligen idealisk för dem som letar efter ett bekvämt hus att bo i, i en liten och en vänlig stad som bara befolkas av bästa vänner.

Vad tycker du om det här projektet? Skulle du vilja bo i en by som bara består av dina bästa vänner?

Advertisement