Han är kapten, hans fru och deras 3 döttrar är flygvärdinnor så tillsammans formar de hela flygbesättningen

av sofia

07 Mars 2023

Han är kapten, hans fru och deras 3 döttrar är flygvärdinnor så tillsammans formar de hela flygbesättningen
Advertisement

Familjen är den första och viktigaste sociala formationen inom vilken ett barn växer och utvecklas i trygghet, omgiven av sina föräldrars och familjemedlemmars kärlek. De vackraste familjerna är förstås de som är enade, som visar att de vet hur de ska möta de allra största utmaningarna tillsammans. Familjen i denna berättelse är utan tvekan en av dem som tillbringar mycket tid tillsammans, vars medlemmar till och med har lyckats få arbete inom samma område, nämligen flygbranschen. Fru och man träffades för första gången på ett flyg och sedan dess har de aldrig slutat flyga, tvärtom - de har förvandlat denna passion till en riktig familjetradition.

via Facebook / Hörður Eydal

Advertisement

Næstum öll fjölskyldan saman í áhöfn í Washington. Nonni Ingvarsson var heima að passa hundana.

Pubblicato da Ingvar Mar Jónsson su Giovedì 25 agosto 2022

Familjen Jónsson har en otrolig passion för att flyga, så pass mycket att de fick arbete på ett av de största och äldsta flygbolagen i landet där de bor, nämligen Island. Ingvar Mar Jónsson är kapten på Icelandair, medan hans fru och tre döttrar är flygvärdinnor för samma företag. Jónsson och hans fru, Sigga Nanna, träffades på ett affärsflyg 1997 och blev genast galet förälskade i varandra: "Det var kärlek vid första flyget", kommenterade de båda skämtsamt.

Uppenbarligen förde paret denna kärlek till att flyga vidare till sina döttrar Nina, Ingibjörg och Sigga Marta, som också blev flygvärdinnor på sina föräldrars flygbolag, Icelandair. Vad som är fantastiskt är att hela familjen lyckades lägga sina skift så att de kunde resa tillsammans på ett flyg från Island till Washington, DC.

Advertisement

Hur många gånger i ditt liv kommer du att kunna ta ett flyg där kaptenen och resten av besättningen är släkt? "Island är ett litet land, så att flyga kan lätt bli en familjeangelägenhet", skriver flygbolaget på sociala medier. Och för att komplettera det hela lade familjen även till sin svärmor och Ingibjörg och Martas pojkvänner på flyget, med vilka de tog sig en sväng i Washington under det 24 timmar långa uppehållet mellan flygen.

"Det är väldigt tillfredsställande att se våra döttrar växa upp och bli självständiga, hårt arbetande människor", kommenterade flickornas pappa stolt.

Vad ska man säga, en familj som flyger tillsammans är garanterat en familj som håller ihop även på marken!

Advertisement