"Jag sa till min dotter att jag kommer att ställa in hennes födelsedagsfest om hon bjuder sin biologiska pappa"

av sofia

20 Januari 2023

"Jag sa till min dotter att jag kommer att ställa in hennes födelsedagsfest om hon bjuder sin biologiska pappa"
Advertisement

Många föräldrar är mycket väl medvetna om att det inte alltid är lätt att hantera relationen med ett tonårsbarn. Det är en svår ålder, där en ung människa varken är vuxen eller barn längre vilket leder till otaliga problem, konflikter och diskussioner. Om föräldrarna sedan håller på att separera eller skilja sig, blir saker och ting ännu mer komplicerade, vilket framgår av historien vi nu ska berätta för dig.

Huvudpersonerna är en mamma och hennes 17-åriga dotter som tyvärr inte fick växa upp med en ständigt närvarande fadersgestalt. Förhållandet mellan tjejens föräldrar är komplicerat, och i samband med en födelsedagsfest kom alla problem upp till ytan, vilket resulterade i ett ganska stort bråk vilket gjorde att kvinnan bad människor på nätet om stöd och råd. Låt oss kika på vad som hände.

via throwaway3213451/reddit

Advertisement
Hippopx - Not the actual photo

Hippopx - Not the actual photo

17-åriga Kellys biologiska pappa, flyttade ut när hans dotter bara var 4, men sedan dess har han försökt att då och då hjälpa både henne och hennes mamma, särskilt ekonomiskt. När hon växte upp bestämde sig flickan för att återuppta kontakten med sin pappa, först utan hennes mammas vetskap, som senare upptäckte det och inte tog det särskilt bra.

Under tiden gifte kvinnan om sig med Christopher, som hon planerade en stor fest med till Kellys födelsedag. Så när tonåringen frågade om hon fick bjuda sin pappa, svarade både hans mamma och hennes nuvarande man bestämt att hon inte fick det. De kom inte överens med mannen och ville inte att han skulle vara med på födelsedagsfesten.

"Jag sa till min dotter att jag inte känner mig bekväm med att han kommer in i mitt hem - förklarar Kellys mamma - och att han befinner sig i samma rum som jag. Min dotter brast ut i tårar och sa att det Christopher och jag gjorde var orättvist. Med tanke på den reaktionen - fortsatte kvinnan - sa jag till Kelly att om hon inte skulle ha betett sig bättre skulle vi ha ställt in hennes födelsedagsfest helt och hållet".

Advertisement
Pexels - Not the actual photo

Pexels - Not the actual photo

17-åringen tog väldigt illa upp och diskussionen pågick länge, även med andra familjemedlemmar. Enligt Kellys halvsyster har hennes mamma fel i att inte vilja ha sin dotters biologiska pappa på festen, och hon borde inte bli irriterad över att hennes dotter vill umgås med honom. Kvinnan insisterade dock på att hennes relation med den mannen inte är bra och att han tidigare inte har betett sig schysst mot henne eller hennes dotter.

"Kelly säger att hon inte kommer att förlåta mig om jag inte låter hennes pappa vara med på festen. Är det verkligen så fel av mig att vägra?" frågade hon och avslutade sitt Reddit-inlägg. De användare som har läst hennes berättelse är splittrade: en del förstår henne, medan andra försvarar hennes dotter. En ganska komplicerad situation måste man nog säga.

Vad tycker du om saken?

Advertisement