Hon emigrerar för att arbeta som städare och idag är hon miljonär tack vare sitt framgångsrika företag

av sofia

01 Januari 2023

Hon emigrerar för att arbeta som städare och idag är hon miljonär tack vare sitt framgångsrika företag
Advertisement

Det finns drömmar som verkar omöjliga att uppnå, men som med mycket viljestyrka och beslutsamhet definitivt är möjliga att uppnå. I livet behöver man också lite tur, visserligen, men som grund måste det finnas en stark självdisciplin som leder till att man gör uppoffringar, dag för dag, inför en bättre framtid. Mila Garro är förvisso en av dem som har fått möta många problem och svårigheter i livet, men hon är också en av dem som till slut lyckades trots att hon började från noll. Hur? Låt oss berätta i detalj.

via ABC Reporter

Advertisement

Mila Garro immigrerade till USA från Brasilien när hon bara var 18 år och kunde inte ett enda ord engelska. Trots att hon gjort denna enorma chansning visste Mila att USA skulle vara hennes stora möjlighet och redan under sitt första besök som tonåring kände hon hur dragen hon var till det landet. Det var inte lätt för henne från början, övergiven av båda sina föräldrar växte hon upp med sin mormor, som tog henne till marknaden som en liten hjälpreda. Det var här Mila först lärde sig att hantera kunder och att utveckla sin entreprenöriella sida. Sedan, vid 15 års ålder, fick hon en resa till USA i födelsedagspresent och det var vid detta tillfälle som Mila blev så kär i detta land, så pass mycket att hon inte längre ville åka tillbaka till Brasilien: "Jag hade hittat min plats i världen och jag ville flytta dit, men som alla tonåringar var jag tvungen att avsluta mina studier i Brasilien, så jag kom tillbaka", minns Mila.

Sedan återvände hon till USA för att stanna där för alltid. I augusti 2007 åkte Mila till Miami på egen hand, utan att tala engelska och utan stöd från sin familj. Hon mötte sina första svårigheter i ett främmande land, hon satt inlåst på ett hotellrum i en vecka och åt alltid samma sak eftersom hon inte visste hur man beställde olika maträtter på engelska. "Det fanns stunder av ensamhet, eftertanke och stora beslut", medgav Mila, men i dag vet hon mycket väl att hon gjorde rätt val. Den unga kvinnan kavlade upp ärmarna och började städa och lyckades städa hela 15 hus om dagen, i ett försök att lägga undan lite pengar.

Advertisement

Sedan började det gå bra för den unga "utländskan", hon lärde sig engelska och började få fler och fler kunder, även tack vare sitt mycket professionella sätt att göra saker på, tills hon lyckades öppna ett eget litet företag. Redan 2016 hade hennes företag 10 anställda, medan hon 2020 tjänade sin första miljon dollar. Idag är Mila en framgångsrik entreprenör och hennes företags personalstyrka har vuxit avsevärt, liksom hennes kundkrets. Företaget har även expanderat till Florida och Mila är mycket aktiv på sociala medier där hon ger sina råd som entreprenör.

Vad ska man säga, ett sant exempel på hur du kan komma väldigt långt även om du till en början inte har någonting!

Advertisement