En mamma berättar stolt om sin dotter som vid 19-års ålder tackade nej till ett underbetalt jobb - TittaPaVideon.se
x
En mamma berättar stolt om sin dotter…
Han hittar sin dotter efter trettio års sökande som hade adopterats bort av hans föredetta flickvän En butiksanställd hittar ett brev till tomten med en rörande önskelista

En mamma berättar stolt om sin dotter som vid 19-års ålder tackade nej till ett underbetalt jobb

19 December 2021 • Av sofia
684
Advertisement

Att hitta jobb är inte lätt och det är kanske anledningen till att många unga idag "nöjer sig" även med eländiga löner för att få något att sysselsätta sig med. Det är en ond cirkel, främst uppbyggd på osäkerhet, som det är svårt att ta sig ur om man inte har några konkreta alternativ och planer, eller om man inte har turen att ha möjligheten att välja. Lyckligtvis har en del ungdomar fortfarande det och väljer att inte underkasta sig vissa orättvisa och påtvingade regler. En stolt mamma berättade historien om sin 19-åriga dotter som trots sin ringa ålder och bristande arbetslivserfarenhet tackade nej till ett jobb i sin favoritbutik på grund av att den lön hon skulle få var för låg. Vad skulle hända om vi alla gjorde så här? Det är den stora frågan som man i grund och botten funderar över. Den unga kvinnans mamma tog därför chansen att sprida ett viktigt budskap.

via: Reddit

Det handlar inte om att vilja ha flera alternativ att välja mellan, utan om att kunna välja utan att behöva bita i det sura äpplet, på ett medvetet och personligt sätt. Tjejen gick på en anställningsintervju i vad som alltid har varit hennes favoritbutik sedan hon var barn, men var tvungen att motvilligt tacka nej till den lön som erbjöds henne då hon skulle ha tjänat cirka 9 dollar i timmen. Den unga kvinnan bestämde sig för att objektivt sett skulle en sådan lön vara för låg för att kunna försörja sig själv och det var därför hon tackade nej. Butiksägaren bad å andra sidan om ursäkt för att han inte kunde erbjuda henne mer.

Mamman till den här unga flickan sa att hon var väldigt stolt över sin dotter och till och med lite överraskad. Å ena sidan förväntade hon sig inte att hennes blyga dotter skulle tacka nej till ett jobberbjudande i sin favoritbutik. I samma ålder skulle hennes mamma ha tackat ja till vilken typ av jobb som helst för att skaffa sig arbetslivserfarenhet och tjäna lite pengar, men hon har först nu insett hur kontraproduktiv denna isntällning är även i vuxen ålder. Varför nöja sig av rädsla för att be om mer? Hon erkände själv att hon som 41-åring kunde ha förhandlat lite mer om sin lön på sin senaste anställningsintervju.

Kvinnan vill understryka att de flesta människor tror att det alltid är föräldrarna som lär sina barn viktiga saker om livet, men sanningen är att det är en kontinuerlig och ömsesidig process. Denna mamma har uppenbarligen insett något tack vare sin mycket yngre och mindre livserfarna dotter och är oerhört tacksam över att kunna se saker från ett nytt perspektiv. Tusentals användare på Reddit har kommenterat och stöttat mamman i inlägget och hennes dotter, alla i hopp om att kunna bemöta sina arbetsgivare med samma mod som hennes tonårsdotter.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack