Hon fyller sitt hus med tomtar till jul och spenderar circa 500 pund: "Jag älskar dem, vad är det för fel med det?"

av sofia

28 December 2022

Hon fyller sitt hus med tomtar till jul och spenderar circa 500 pund: "Jag älskar dem, vad är det för fel med det?"
Advertisement

Vem gillar inte julpynt? För att vara ärlig så finns det många människor som avskyr den här periodens glitter och ohämmade konsumism och bestämmer sig för att ha en minst sagt icke-julig attityd, men det finns många andra som i stället bokstavligen inte kan vänta med att pynta sina hem. Detta är fallet med huvudpersonen i denna berättelse, en "julfanatiker" , eller snarare, en fanatiker av jultomtar. Enligt vad hon själv berättar kostade hennes juldekorationer henne omkring 500 pund! Allt började år 2019, när kvinnan började samla på dessa söta små tygtomtar...

via Facebook / Susan Lowden / Get your Gonk on!

Advertisement
Facebook / Susan Lowden

Facebook / Susan Lowden

Susan Lowden älskar jultomtar och när man kommer in i hennes hus är det inte svårt att lägga märke till det. Hennes samling består av 135 stycken tomtar i olika storlekar, former och färger i vardagsrummet, trappan, sovrummet och till och med i badrummet. För den som gillar den här typen av "dockor" baserade på den nordiska versionen av jultomten, d.v.s tomtar med långt yvigt skägg och stickade mössor, kommer Susans hus att upplevas som ett riktigt jul-"paradis". Rent allmänt är juldekorationer speciellt utformade för att vara mysiga och göra andra glada. Hur många gånger har man inte läst om vetenskapliga studier som har visat den rogivande kraften i att dekorera huset även flera dagar före jul?

För Susan är det lite samma sak med tomtarna: "Du kan inte se deras ansikten, de tittar inte på dig. De är fridfulla små saker", säger hon om sina "tomtevänner".

Advertisement
Facebook / Susan Lowden

Facebook / Susan Lowden

Susan började köpa miniversionerna av dessa tomtar, till en början alltid i par, och fortsatte att berika sin samling under åren. Det är svårt för henne att motstå frestelsen att köpa en när tillfälle ges, men med tanke på hur mycket samlingen växer vet hon att hon måste hålla tillbaka. Medan hon tidigare köpte vilken tomte som helst, är hon idag mer "kräsen" och försöker att bara välja de som matchar med de andras färger, det vill säga rött, vitt och grått.

För de som undrar klargjorde Susan saken direkt: "De kommer bara ut på julen. De stannar på loftet och i gästrummet resten av året."

Facebook / Susan Lowden

Facebook / Susan Lowden

Hon brukade namnge dem en efter en, men nu har hon bestämt sig för att sluta med detta eftersom de är för många. Bland tomtarna finns det dock en som heter Chris och är i keramik, som står i köket, som Susan är särskilt förtjust i.

"Det är bara jag och min man Graeme, 58, hemma, så vi måste fylla utrymmet", säger Susan och tillade: "Jag älskar tomtar. De gör mig glad och de gör ingen skada."

Gillar du denna typ av juldekoration? Låt oss få veta i kommentarerna!

Advertisement