Ett par tar en selfie efter att ha överlevt en flygolycka

av sofia

11 December 2022

Ett par tar en selfie efter att ha överlevt en flygolycka
Advertisement

Olyckor och tragedier är obehagliga händelser som man dock kan dra viktiga lärdomar av: ta aldrig något för givet. Livet är värdefullt och man har bara ett, så låt oss se till att göra det bästa av varje ögonblick för att vara lycklig innan det är för sent. Flygkrascher är till exempel varje resenärs mardröm och är den främsta anledningen till att många människor är flygrädda. Sanningen är att det är svårt att fly från en flygolycka och när de sker hamnar de alltid på nyheterna och det är precis samma sak med den här historien.

via Facebook / A320 Systems

Advertisement

Selfie of the year. Glad they are okay.

Pubblicato da A320 Systems su Venerdì 18 novembre 2022

Klockan 15:30 fredagen den 18:e november 2022 inträffade en flygolycka på Jorge Chávez internationella flygplats i Lima, Peru. När ett plan lyfte kraschade en brandbil in i planet och orsakade kraschen. Det verkar som att det hela var resultatet av ett fruktansvärt misstag under en brandövning - dock inkluderade övningen inte på något sätt lastbilen som körde in på banan. Tyvärr var olyckan dödlig för två brandmän, Angel Torres och Nicolas Santa Gadea, medan resten av passagerarna och besättningen på flight LA2213 var oskadda. Ett par tog till och med en selfie efter att ha överlevt kraschen, med det skadade planet i bakgrunden: ett foto som spreds snabbt på nätet och gav upphov till diskussion, såväl som eftertanke. Enrique Varsi-Rospigliosi, som vi tror är mannen på bilden, lade upp bilden på sitt Twitter-konto tillsammans med bildtexten:

"När livet ger dig en andra chans".

Advertisement

Aftermath of the runway incursion 😔

Pubblicato da A320 Systems su Venerdì 18 novembre 2022

Vissa kommenterade att selfien var okänslig mot offrens anhöriga, medan andra kommenterade att paret kanske inte ens var medvetna om det och att de ville ta en bild bara för att bevittna deras personliga glädje över att leva.

"Det här kunde ha varit en stor katastrof. Alla på planet hade extremt tur," kommenterade en användare, medan en annan tillade: "Jag tycker synd om brandmännen som dog i den här olyckan. De sätter sina liv på spel varje dag för att rädda andra." För närvarande är utredningarna i fallet fortfarande öppna, för att verifiera händelseförloppet i olyckan och förstå vart ansvaret ligger. Vi kan bara beklaga sorgen för familjemedlemmarna och pusta ut för dem som överlevde.

Advertisement