En 52-årig gatuförsäljare förverkligar sin dröm om att ta examen

av sofia

07 December 2022

En 52-årig gatuförsäljare förverkligar sin dröm om att ta examen
Advertisement

Att skaffa en högre utbildning är en önskan hos många, men det är inte alla som lyckas uppnå det. Faktum är att många avbryter sina studier på grund av personliga problem eller familjebehov och lägger den drömmen åt sidan och tror att de inte har tid för att ta gymnasieexamen eller universitetsexamen. Men de har fel. Ett tydligt exempel på detta är Samuel Cardoso Brito, en 52 år gammal gatuförsäljare i Parà, Brasilien, som nyligen lyckades förverkliga sin dröm genom att ta examen i litteratur och nu har mannen dessutom för avsikt att fortsätta med sina studier för att komma ännu längre.

via Facebook / Samuel Cardoso Brito

Advertisement

Efter många års frånvaro från skolan lyckades Samuel ta examen från University of Uberaba. Hans studier har alltid hamnat i andra hand, eftersom han redan från tidig ålder var tvungen att arbeta för att hjälpa sin familj ekonomiskt. Han kände inte heller för att plugga: "Jag var inte bra på det, så jag kom inte längre än till tredje klass", förklarar han.

"Mina betyg var låga till en början," säger Samuel. "Jag vill tacka för tålamodet från de människor som hjälpte mig att gå vidare och uppfylla min gamla dröm om att ha en högre utbildning", tillägger han. Även om han tror att han inte är duktig ur akademisk synpunkt, har Samuel alltid haft en passion för läsning. Från 15-års ålder, mitt under arbetet i gruvan med sin pappa, läste han böcker, serier och berättelser, en vana som inte har förändrats genom åren.

Advertisement

Mannen kommer ursprungligen från Paraná och berättade för brasilianska medier att han bestämde sig för att gå tillbaka till skolan vid 40-års ålder efter att ha sökt jobb och inte fått det eftersom han inte hade en kandidatexamen, trots att han uppfyllde alla andra krav. Samuel äger en popcornvagn, en verksamhet som han använde för att finansiera sina studier. Efter det avslaget bestämde sig faktiskt mannen för att flytta ut på landsbygden i jakt på en lägre levnadskostnad och på så sätt kunna skriva in sig på fler kurser. Vid den tidpunkten upptäckte mannen en ny passion: engelska. Efter mycket möda och bra betyg tog den här mannen äntligen sin kandidatexamen!

Genom distansutbildning, hans popcornverksamhet och många långa resor för att göra proven, fick Samuel äntligen sin kandidatexamen i litteratur. "Jag hoppas att det inte är min sista examen, eftersom jag planerar att anmäla mig till en forskarutbildning och sedan ta en magisterexamen och en doktorsexamen", kommenterade han.

Detta är verkligen ett tydligt exempel på uthållighet och beslutsamhet, bra jobbat!

Advertisement