En mamma delar stunden då hennes döva dotter hör hennes röst för första gången

sofia

06 November 2022

En mamma delar stunden då hennes döva dotter hör hennes röst för första gången
Advertisement

Det finns inget vackrare än att dela några ömma stunder mellan en förälder och deras barn. Av denna anledning har en kvinna bestämt sig för att publicera ett mycket intimt och speciellt ögonblick med sin dotter Riley på nätet. Den lilla flickan är döv, och hennes mamma delade ögonblicket då hon kunde höra hennes röst för första gången tack vare en hörapparat. Apparaten gjorde det möjligt för den lilla flickan att experimentera med flera nya ljud, i en otroligt rörande och magisk upplevelse för både mamma och dotter.

via TikTok / christina_pax

Advertisement

TikTok / christina_pax

Den rörande videon från ögonblicket när en liten flicka lyckades höra ljud för första gången spred sig mycket snabbt på nätet och fick 1 miljon visningar. I videon, som delades på TikTok av hennes mamma, Christina, känd på plattformen som "Christina_pax", ser vi kvinnan som håller sin lilla dotter, medan en hörapparat syns i bebisens öra. Den lilla flickan tittar upp på sin mamma, precis som alla barn, omedveten om att hon om några sekunder kommer att få höra hennes röst.

Christina börjar sedan prata med sin dotter och säger "Hej. Jag vet att det här är konstigt". Den lilla flickan verkar förvirrad när hon hör sin mammas röst för första gången: hennes ansikte visar en hel rad känslor. Till slut ler hon och uppmanar sin mamma att fråga: "Är det här roligt? Ja, det är roligt." Christina säger sedan upprepade gånger till sin lilla flicka: "Jag älskar dig".

TikTok - @christina_pax

Christina kommenterade videon med en överlagd bildtext och hennes röstkommentar som sa: "Jag var inte säker på om jag ska lägga upp den här videon. Filmen visar min döva dotter som hör min röst för första gången. Jag måste säga att hörapparater inte är någon "magisk lösning" för döva. Döva människor är fullständiga varelser som de är och behöver inte att någon ska fixa dem. Hörapparater är bara ett verktyg för att få tillgång till ljud. Men i vilket fall var det här ett mycket speciellt ögonblick för oss båda."

En användare uttryckte sin uppskattning för videon genom att säga: "Fantastiskt! Jag är så glad att veta att de har uppfunnit hörapparater för barn! Vem vet varför de föds med det problemet? Jag hoppas att de kommer att kunna lösa det eller förhindra det!", Men Christina svarade på ett oväntat sätt och sa att hon inte skulle förändra någonting med sin lilla dotter: "Men nej, dövhet är inget ont som bör demoniseras! Det finns ett vackert språk och en rik kultur och gemenskap. Vi är stolta över Rileys dövhet."

Är det inte rörande?

Advertisement