Ett brudpar ber sina gäster om 150 euro för lunchen: "Hur bör jag bete mig?"

av sofia

30 December 2022

Ett brudpar ber sina gäster om 150 euro för lunchen: "Hur bör jag bete mig?"
Advertisement

Bröllop är alltid lyckliga tillställningar, speciella tillfällen då vänner och släktingar träffas för att fira en ny förening, kanske till och med göra nya bekantskaper bland brudparets gäster. Detta sker oftast under bröllopsmottagningen som anordnas omedelbart efter ceremonin som - om än fantastisk - ofta har en betydande kostnad. Av den anledningen har ett blivande brudpar gjort en ganska ovanlig begäran till sina gäster och bad om 75 euro per person i ersättning för restaurangkostnader.

via Reddit

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Den bisarra händelsen beskrevs av en tjej i ett långt inlägg som delades på Facebook: "Jag funderade mycket på om jag skulle vända mig till webben för råd eller inte, men sedan tänkte jag att det bästa sättet att hantera den här situationen är att läsa fler åsikter om saken eftersom jag är helt förbryllad över vad som håller på att ske. Vi fick en vacker bröllopsinbjudan via e-post och min fästman och jag tackade glatt ja till inbjudan", skriver hon.

"Någrav dagar senare får vi ett fint tackmeddelande, följt av en begäran om 150 euro för att täcka kostnaderna för middagen. Sedan när ber man om ersättning för måltiden? Vi har aldrig behövt betala en enda krona för att delta vid en ceremoni. Vad gör man i dessa fall?" fortsatte den unga kvinnan.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

Efter att ha fått rådet från människor på nätet att be om förtydliganden innan hon sa ja eller nej, förklarade tjejen att bruden inte alls tog det bra: "Vem är du för att ifrågasätta vad jag gör på mitt bröllop? Jag förstår inte varför alla dessa människor avböjer efter att jag ringt dem, som om vi var tvugna att betala för allas mat. Det är "mitt" bröllop! Antingen betalar du eller så kommer du inte!", svarade hon.

Med tanke på brudens arga svar rådde de flesta användare henne att inte gå på bröllopet. Tycker du att hon gjorde rätt? Hur skulle du ha betett dig om du varit i hennes situation?

Advertisement