x
Dottern låter sin mamma flytta in bara…
Hon rengör toaborsten i diskmaskinen och tror att det är normalt, men hennes kompis blir chockad

Dottern låter sin mamma flytta in bara om hon följer samma regler som gällde för henne när hon var tonåring

09 November 2022 • Av sofia
751
Advertisement

Det finns perioder i livet då relationen med ens föräldrar inte alls är lätt, en av dem är tonåren. När du passerar barndomen och börjar ha dina första sociala upplevelser är det normalt att det finns stunder då du känner dig borttappad och där du till varje pris vill bevisa att du är självständig. Det är här man kommer in i mindre eller större konflikter med sin pappa eller mamma och dialogen blir komplicerad. Från barnens sida finns en önskan om att bli mer självständig, från föräldrarnas sida en skyldighet att "hålla dem under kontroll" så att inget negativt händer. Hur som helst vilar konflikterna alltid runt hörnet och att acceptera påtvingade regler är alltid komplicerat.

Situation i vilken huvudpersonen i denna berättelse befann sig, en ung kvinna som nu, efter att ha passerat den komplicerade perioden av sina tonår, fick möjlighet att hämnas för allt det som hennes mamma hade utsatt henne för. På vilket sätt? Låt oss ta reda på.

via: Reddit

I ett mycket långt inlägg på Reddit berättade kvinnan, numera gift och självständig, om relationen med sin mamma. "Vi kom aldrig överens - skriver hon - När jag var 16 år flyttade jag till min pappa eftersom hon inte tålde mig hemma och kom mycket bättre överens med min bror. När hon hamnade i problem bestämde hon sig dock att vända sig till mig för att få hjälp och bad om att få flytta in hos mig - fortsätter författaren till inlägget - jag vet att min bror har ett större hus och att hon skulle kunna bo hos honom, men av någon anledning valde hon mig. Jag bor ensam med min man och vi har två rum, så det finns plats, men jag är inte säker på att jag vill. Jag tänkte länge och väl och sedan kom jag på att det var en möjlighet att hämnas för det jag varit med om som tonåring".

Så kvinnan fastställde en hel del regler som hennes mamma skulle vara tvungen att följa för att få bo i hennes hem.

Den första gällde elektroniska apparater: ingen av dessa skulle vara påslagen efter 18:30, annars skulle de ha beslagtagits. Duschen fick bara användas var tredje dag och i högst 5 minuter. Om hon eller hennes man hade ett särskilt behov skulle mamman vara skyldig att tillfredsställa det omedelbart. Hon skulle inte ha fått gå och lägga sig efter 19.30, annars skulle hon inte få sova, och skulle ha fått ta hand om alla måltider, strikt utvalda av hennes dotter och inte av henne själv. För att inte tala om att den unga kvinnan skulle ha läst all hennes post och att hennes bil skulle ha blivit dotterns privata.

Advertisement

Riktlinjer för samlevnad som mamman uppenbarligen inte gillade. "Hon sa till mig att allt detta inte var normalt - sa huvudpersonen i berättelsen - men det var precis vad hon bad mig om som tonåring och innan jag gick flyttade till min pappa. Jag betalade bara tillbaka henne med samma mynt - fortsätter inlägget – Hon försvann och jag vet inte vart hon tog vägen”.

Vad tycker du om hennes beteende: borde hon ha välkomnat sin mamma som var i nöd och lämnat det förflutna bakom sig, eller gjorde hon det enda rätta?

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack