Vetenskapen bekräftar att en mammas arbetsdag motsvarar 2 arbetsdagar för en "normal" person - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
Vetenskapen bekräftar att en mammas…
En mamma skriver ett brev till sin dotter där hon förklarar vad det innebär att åldras, hennes ord är rörande Om du ofta möter fjärilar betyder de att de har kommit för att säga dig något

Vetenskapen bekräftar att en mammas arbetsdag motsvarar 2 arbetsdagar för en "normal" person

1.588
Advertisement

Det är egentligen ingen ny upptäckt, men det är emellertid viktigt att det finns en vetenskaplig studie som visar hur svårt det är att vara mamma nuförtiden. Varje kvinna och mamma har på sina axlar känt belastningen av den press och det ansvar det är att ta hand om barn, ta hand om huset och kanske samtidigt fortsätta att jobba.

En mammas arbetet pågar 14 timmar om dagen, 7 dagar i veckan. Långt bortom den belastning som förväntas i någon annan form av arbete. Om du funderar över huruvida det är rätt att kalla det för ett "jobb" att vara mamma, så är svaret ja! Detta både för att det i båda fallen saknas möjlighet att ägna tid åt sig själv och för att det även ger samma negativa effekter som ett långvarig arbetspass utan stopp.

Studien baserades på erfarenheterna av 2000 kvinnor, mödrar till barn i åldrarna 5 till 12 år. Man fann att arbetsdagen börjar vid ca 06:23 och slutar vid 20:31 eller senare. Tiden att ägna åt sig själv var nästan för alla ungefär en timme och 7 minuter av de 24 timmar som utgör en hel dag.

En mammas åtagande idag (man kan inte säga detsamma om hur det var för några årtionden sedan) motsvarar två och ett halvt jobb. När man sammanför alla data visar det sig att en mammas dag, om man tittar på både stress och arbetsuppgifter, är jämförbar med två dagar för en kvinna utan barn eller en man.

Baserat på intervjun under studien har 40% av mammor känslan av att behöva slutföra en oändlig lista över uppgifter, utan att någonsin lyckas naturligtvis.

"Undersökningen visar hur krävande rollen som mamma är och likaså den uppsättning åtaganden som aldrig tar slut och som kännetecknar hennes dag" säger Casey Lewis, chef för hälsa och nutrition för varumärket Welch juice som begärt denna studie.

Vad är din åsikt om detta? Är du överens med de siffror som framgick av den här undersökningen?

Advertisement

Skriv en kommentar

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack