"En god hustru säger inte emot sin man" De här bilderna visar hur kvinnans roll har förändrats under de senaste 50 åren - TittaPaVideon.se
x
Genom att använda denna webplats accepterar du hur vi använder kakor (cookies) för att förbättra din upplevelse Läs mer Ok
x
"En god hustru säger inte emot sin…
Berättelsen om True - hunden som fick sina framtassar avkapade som bestraffning Nu är det bekräftat, mor- och farföräldrar har en väldigt speciell relation med sina barnbarn som får båda att må bra

"En god hustru säger inte emot sin man" De här bilderna visar hur kvinnans roll har förändrats under de senaste 50 åren

Av sofia
3.181
Advertisement

Antropologi studerar människan på olika sätt, inklusive den kulturella evolutionen och dess beteende i samhället. Men vi behöver inte nödvändigtvis vända blicken mot någon primitiv stam, utan det räcker med att hoppa tillbaka några decennier för att komma över dokument som idag verkar nästan löjliga.

På tal om detta cirkulerar en form av "instruktioner för kvinnor, mödrar och hemmafruar" som tydligen publicerades av tidningen Housekeeping Monthly för att hjälpa kvinnor att anpassa sig till vad samhället förväntade sig av dem i mitten av förra århundradet... Även om vissa ifrågasätter guidens äkthet, ger dess innehåll (och bilderna till) oss en uppfattning om hur mycket tiderna - tack och lov - har förändrats.

1.

"Det är lämpligt att planera middagen i god tid, även kvällen innan, så att man kan välkomna sin man på ett värdigt sätt, för att få honom att förstå att man tänker på honom och bryr sig om hans välbefinnande. När han återvänder från jobbet är mannen trött och hungrig, så det finns inget bättre sätt att få honom att känna sig älskad och bortskämd än med en god måltid, kanske till och med hans favoriträtt"

2.

image: Pinterest

"Innan mannen återvänder hem är det lämpligt att ta sig tid för att fräscha upp sig och sminka sig. Han har tillbringat hela dagen på kontoret med trötta människor och nu förtjänar han att få se sin fru vacker och i ordninggjord"

Advertisement

3.

"Mannen kan ha haft en jobbig och tråkig dag, så hustrun måste visa sig glad och intresserad av honom för att få honom på gott humör igen. När mannen återvänder hem måste han hitta henne i perfekt skick, så ingen röra, leksaker utspridda överallt, skräp, etc."

4.

"Under de kallare månaderna är det bra att skapa en varm och behaglig miljö för att hjälpa din man att slappna av. Att veta att han är glad och nöjd kommer att få hans fru att känna sig nöjd och tillfredsställd. Vid middagstid måste du också tänka på barnen, byta deras kläder, kamma dem och tvätta dem om de smutsat ner sig medan de lekt"

5.

image: Pinterest

"Det är bättre att utföra bullrig städning under dagen, såväl som bullriga lekar. Mannen bör finna en lugn och avkopplande miljö när han återvänder"

Advertisement

6.

image: Pinterest

"När en man kommer in i huset bör han mötas av en leende fru, redo att behaga honom och lyssna på honom"

7.

image: Pinterest

"Även om det finns saker att diskutera, är det bättre att ge mannen tid att hämta andan och prata först, för det han har att säga är säkert mycket viktigare"

Advertisement

8.

"En hustru bör aldrig klaga på sin mans förseningar, eller om han tillbringat en kväll ute utan henne, för det rör sig säkerligen om viktiga arbetsåtaganden. Mannen ska inte stressas eller störas med banala frågor"

9.

image: Pinterest

"En av hustruns huvuduppgifter är att se till att hemmet är hennes makes rike, en plats med frid och lugn där han kan hitta tillflykt och förfriskning. Inga klagomål utan bara förståelse för sin man. När han är hemma bör hon få honom att känna sig som en kung, välkomna honom med en kall eller varm dryck och låta honom koppla av i sin favoritfåtölj."

Advertisement

10.

"För att hjälpa din man att slappna av kan du hjälpa honom att ta av sig skorna och prata med honom med en vänlig och lugnande röst. Mannen ska aldrig motsägas och hans auktoritet eller bedömning ska aldrig ifrågasättas. Han är husets herre, hustrun har varken anledning eller rätt att ställa frågor eller ifrågasätta hans beslut. En god hustru håller sig på sin plats"

image: Pinterest

Genom att följa dessa råd förvandlades kvinnan till ett föremål, en funktionell och effektiv hushållsapparat, en betjänt utan personlighet, med den enda skyldighet att lyda och behaga sin man utan ifrågasätta honom.

Lyckligtvis har tiderna förändrats. Förr i tiden fick kvinnor som mest komma ut ur köket, idag åker de till månen. Att läsa gamla indikationer från endast lite mer än ett halvt sekel sedan speglar verkligen hur begreppet "normalitet" är mycket relativt.

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack