x
En mamma som är ensam hemma med sin…
En singel kille adopterar ett barn med Downs syndrom En pappa skämmer ut sin dotter på restaurangen:

En mamma som är ensam hemma med sin 4-åriga son blir medvetslös, men hennes son räddar livet på henne

15 November 2022 • Av sofia
675
Advertisement

Vi får ofta höra historier om barn som ringer 112 av misstag eller för att skämta med sina föräldrar. Faktum är att vi ofta underskattar vikten av att lära även de allra yngsta att hantera en riktig nödsituation, men att de är redo kan vara avgörande.

Lilla Monty, 4 år gammal, från Tasmanien, Australien, lärde sig tack och lov denna färdighet snabbt och kunde rädda livet på sin mamma, Wendy Cocker.

via: ABC

Tyvärr drabbas Wendy ibland av epileptiska anfall och hennes man arbetar dygnet runt, så hon bestämde sig för att lära sin son Monty grunderna i första hjälpen för att förbereda honom för en eventuell medicinsk nödsituation om hennes man skulle vara otillgänglig. Wendy lärde Monty att låsa upp hennes telefon och slå nödnumret, som är 000 i Australien.

Hennes tajming var helt perfekt för exakt dagen efter att hon visade lilla Monty hur man ringer efter hjälp, fick Wendy ett anfall. Hon kände att något var fel och försökte ringa sin man, men han var inte tillgänglig vid tillfället. Strax efter föll hon till marken och svimmade. Lilla Monty satte omedelbart sin mammas läror i praktiken: han låste upp hennes smartphone och ringde efter en ambulans.

Telefonisten förstod att det fanns ett litet barn i andra änden av luren, så han använde en mer lugnande ton och frågade Monty om hans adress. Pojken höll sig lugn och berättade för telefonisten att hans mamma hade ramlat. Telefonoperatören förklarade för Monty att han var tvungen att stanna kvar i luren så att de skulle kunna nå honom och under tiden var han tvungen att tala om för honom vad mamman gjorde. Den lille pojken lydde och när han hörde ljudet av sirenerna gick han fram till fönstret för att visa var han befann sig.

Tack vare lille Montys snabba ingripande räddades Wendy av sjukvårdspersonalen på mycket kort tid. Som ett erkännande av Montys tapperhet överlämnade ambulanspersonal ett diplom till den lilla pojken och berömde honom offentligt för att vara sin mammas hjälte. De berömde även Wendy för att hon hade lärt sin son något så viktigt: "Hon inspirerade oss att göra samma sak med våra barn. De skulle verkligen kunna rädda liv precis som Monty", sa de.

En berättelse som lär oss vikten av de små sakerna: om den här kvinnan inte hade "uppfostrat" ​​sin son, skulle hon säkert ha löpt större fara, men så blev det inte som tur är. Vad man lär sina barn är grundläggande och man ska aldrig tro att barn är för små för vissa saker. När allt kommer omkring vet barn alltid hur de ska förvåna oss, även i komplicerade situationer som denna. Bra jobbat lilla Monty!

Advertisement
Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack