Han genomgår en operation för att återfå hörseln och får höra sin fru säga "Jag älskar dig" för första gången på 25 år (+VIDEO)

sofia

07 Oktober 2022

Han genomgår en operation för att återfå hörseln och får höra sin fru säga
Advertisement

Det finns ögonblick i en persons liv som är outplånliga i minnet, men de är ännu mer speciella när man lyckas föreviga dem på video, så att man kan dela samma intensiva känslor även med andra människor. Ett tydligt exempel är videon med Brian Travers, en döv man som opererades för att återfå hörseln och som spelade in ögonblicket då hans cochleaimplantat aktiverades och han hörde sin fru säga "Jag älskar dig" för första gången på 25 år.

via Instagram / franceswangtv

Advertisement

Instagram / franceswangtv

Brian Travers förlorade gradvis förmågan att höra under vuxen ålder på grund av en sällsynt genetisk störning som kallas osteogenesis imperfecta. I början av 2008, gjorde en hjärnblödning att Brian hamnade i koma i tre veckor. Trots de låga chanseran lyckades han vakna upp och återhämta sig, men han kunde inte längre höra några ljud.

Under alla dessa år förlitade sig Brian enbart på läppläsning, tills en cochleaimplantatoperation tillät honom att höra igen. Han kunde inte låta bli att filma ett så viktigt ögonblick.

Instagram / franceswangtv

Vid mötet med implantataktiveringen bar Brians fru en speciell typ av munskydd, ett ansiktsskydd med en genomskinlig plastrektangel över läpparna som paret hade skapat och sålt under lockdownen för att skydda människorna och samtidigt låta döva människor läsa på läpparna.

På bilderna ses kvinnan hålla sina händer över plastrektangeln på masken medan hon säger: "Kan du höra mig? Du läser väl inte mina läppar?" "Det finns ett eko, men jag kan förstå dig. Försök att prata", säger han till henne. "Jag älskar dig", svarar hon. Brian tittar på henne och börjar gråta. Han lutar sig mot henne och tröstar henne i detta överväldigande ögonblick.

Advertisement

Det kommer att ta lite tid för Brian Travers att vänja sig vid alla ljud igen, men han har redan sagt att han är överlycklig över att kunna höra sin fru och sina barn igen.

När han är ute på gatan är det fortfarande väldigt konstigt för honom: "Jag hör okända ljud som jag måste återupptäcka, även för att människors röster för mig nu liknar de från tecknade filmer". Det är därför Brian kommer på sig själv med att behöva läsa på läpparna igen, även för att det faller sig naturligt för honom nu, men han ler när han lyckas matcha vad han ser med orden han hör.

En riktigt känsloladdad scen!

Advertisement