En 18-åring som inte kan läsa eller skriva klarar universitetstestet och blir antagen med högsta betyg

av sofia

22 September 2022

En 18-åring som inte kan läsa eller skriva klarar universitetstestet och blir antagen med högsta betyg
Advertisement

Alla hamnar, förr eller senare, i obekväma situationer som är svåra att möta och till och med att övervinna, men om vi är starka och envisa kan ingenting stoppa oss. Det är därför vår beslutsamhet är det enda som räknas  och hur mycket ansträngning vi lägger på att lösa problem. Av denna åsikt är definitivt killen vi nu vill berätta om.

Det är en 18-åring som trots sina kognitiva svårigheter lyckades kämpa sig fram genom livet med huvudet högt och aldrig tappade hoppet. Livet gav honom en svår utmaning, men ha lyckades svara med ett leende och hårt arbete och av denna anledning uppnådde han utmärkta resultat. Låt oss få berätta mer om honom och hans historia.

via Times Now News

Advertisement

Oliver Chadwick är en pojke från Bath i Storbritannien som har blivit omtalad på webben. Anledningen till detta? Den här killen har, sedan han var barn, haft en allvarlig form av dyslexi som aldrig har gett honom möjlighet att lära sig läsa och skriva, men trots detta har han nått en mycket viktig personlig milstolpe. Oliver lyckades faktiskt ta examen och skrev in sig på fakulteten för matematisk teknik vid University of Bristol.

Ett mycket krävande mål som pojken vägrade ge upp. "Om folk hör att du inte kan läsa eller skriva - säger Oliver - är de övertygade om att du inte kan göra någonting. Istället är det inte så, för även om jag alltid har stött på stora problem, lyckades jag alltid komma vidare. Nu har jag valt matematik då det är något jag klarar ganska bra på egen hand och inte alltid behöver stöd."

Advertisement

He's now heading to university

Pubblicato da BathLive su Sabato 10 settembre 2022

Sophie, Olivers mamma, är 54 år gammal och sedan hennes son gick i mellanstadiet har hon varit med honom och har arbetat hårt för att försöka hjälpa honom med sin läskunnighet så mycket som möjligt. Hon gick ner i arbetstid, såg till att pojken fick läxhjälp för att han skulle försöka komma ikapp sina kamrater, men tyvärr uppnådde han inga bra resultat. Ändå gjorde klarade han det tillslut och han lyckades få sin utbildning.

"Jag var medveten om att jag inte kunde läsa och att jag aldrig skulle lära mig, men jag kunde inte göra något åt saken och att bli arg på grund av detta skulle inte hjälpa mig - förklarar killen - Trots allt kände jag aldrig att jag var värd mindre än andra och detta måste jag tacka mina lärare för. De arbetade också hårt för att få mig att följa lektionerna och om de tidigare tilldelade flera läsuppgifter i läxa insåg de sedan att de kunde få samma resultat med videor som också jag kunde använda".

Från Ralph Allen School där pojken tog sin examen kom gratulationer från personalen och de bästa önskningarna för en ljus framtid på universitetet. Självklart kommer det även på universitetet att finnas någon som noga kommer att följa hans utbildning och följa med honom på vägen till examen, men vi är säkra på att han kommer att vara den som ger sig själv den nödvändiga styrkan för att gå vidare med huvudet högt ännu en gång.

Lycka till, Oliver!

Advertisement