x
En familj renoverar sitt kök och under…
Han lär sig att sy som 9-åring för att göra nallar till barn på sjukhus En blivande brud utesluter alla över 70 från gästlistan:

En familj renoverar sitt kök och under arbetets gång hittar de en dold skatt under golvet som är värd över 3 miljoner kronor

22 September 2022 • Av sofia
10.469
Advertisement

Hur många gånger som barn har du drömt om att hitta gömda skatter och spåra berömda äventyrares fotspår? Fantasin är ett kraftfullt sätt att fly verkligheten, men tyvärr går mycket av dess styrka förlorad när vi åldras. Det förflutnas drömmar tycks nu vara ett övervuxet barns drömmar, som fortfarande hoppas på att lyckas med något som man önskade så starkt när man var ung. Kanske, för den engelska familjen som är huvudperson i denna berättelse var det lite som att få hoppet åter och återupptäcka den uråldriga glädjen kopplad till nya upptäckter. Allt började med renoveringen av ett hus...


I North Yorkshire (Storbritannien) bestämde en familj från Ellerby att det var dags att renovera det gamla köket. Inget konstigt med tanke på att det inte är ovanligt att man investerar lite sparpengar för att göra om sitt hem. Vad man dock kanske inte förväntar sig är att hitta värdefulla föremål under renoveringsarbetet. Detta är vad som hände med denna mycket lyckligt lottade engelska familj, som plötsligt hittade något mycket ovanligt och mycket dyrbart precis under golvet i sitt kök: en emaljerad lerkruka, innehållande guldmynt med anor från sjuttonhundratalet! Det lyckliga fyndet skulle kunna auktioneras ut i framtiden för ett totalt värde av 250 000 £, vilket motsvarar över 3 miljoner kronor!

Med en sådan summa är vi säkra på att de snart även kommer att renovera resterande delar av huset!

Kort sagt, vem hade någonsin kunnat föreställa sig att en sådan skatt kunde dölja sig under köksgolvet hemma hos en helt vanlig familj? Faktum är att lerkrukan innehöll mer än 260 mynt daterade mellan 1610 och 1727. "Det är ett underbart och verkligen oväntat fynd på en så blygsam plats", säger Gregory Edmond, auktionsförrättare på auktionshuset. Enligt deras slutsatser tillhörde mynten nästan säkert handlare av järnmalm, timmer och kol från de baltiska länderna. En familjen vid namn Maisters, en mycket inflytelserik familj som levde mellan 1500- och 1700-talen. Särskilt dessa mynt verkar ha tillhört Joseph och Sarah Maisters, som gifte sig år 1694. Paret hade inga arvingar och det är förmodligen därför skatten har legat begravd till denna dag.

Föreställ dig att renovera ditt kök eller badrum: vad skulle din reaktion vara inför en sådan upptäckt? Berätta för oss i kommentarerna!

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack