En fattig pojke har inte råd med ett fotbollsalbum så han ritar ett eget

sofia

16 September 2022

En fattig pojke har inte råd med ett fotbollsalbum så han ritar ett eget
Advertisement

Hur många av er samlade som barn på samlarbilder? Klistermärksalbum har alltid varit något som barn gillar och i synnerhet det årliga albumet med fotbollsspelare. Särskilt de pojkar och flickor som drömde om att bli professionella spelare när de blev stora, samlade ivrigt på de där klistermärkena i hopp om att fullborda albumet, vilket är mycket svårt att uppnå. Tyvärr är dock köpet av klistermärken och det därav följande utbytet av dubbletter med andra barn inte något som alla barn kan unna sig. Det finns familjer där den ekonomiska situationen inte tillåter ett sådant "slöseri" med pengar. Det är därför den här lilla pojken har satt all sin fantasi i verksamhet för att skapa ett eget klistermärkesalbum.

via Twitter / GloboNews

Advertisement

João Gabriel Nery dos Santos, en 8-årig brasiliansk pojke från en fattig familj har lyckligtvis utvecklat en livlig fantasi. Han behövde bara lite färger, papper och en sax för att göra ett album med klistermärken på fotbollsspelare med tanke på fotbolls-VM 2022. Pojkens pappa, João Teixeira, hade verkligen inte råd med en sådan utgift då ett riktigt klistermärkesalbum skulle ha kostat honom mer än hälften av hans lön. Naturligtvis kunde den här lilla drömmarens pappa inte hålla tillbaka sina känslor när han såg det handgjorda albumet: "Det går inte att inte bli rörd, jag är så lycklig att jag är mållös över att ha ett barn med så mycket kreativitet".

Det tog inte lång tid för denna pojkes berättelse att bli viral och en otrolig kedja av solidaritet sattes igång. De många användare som fick höra talas om hans rörande historia bestämde sig faktiskt för att köpa ett riktigt klistermärkesalbum till honom för att förverkliga hans dröm. Till och med den brasilianske målvakten Cássio Ramos ringde ett videosamtal till den unga fotbollsälskande "konstnären". Naturligtvis kom det efterlängtade klistermärkesalbumet så småningom på posten och det var hans mamma som gav det till honom. I en video, publicerad på Twitter, kan man se hans reaktion. João Gabriel blev väldigt lycklig över sin gåva och vi är inte förvånade!

En applåd för denna pojkes fantasi som, trots hans familjs uppenbara ekonomiska svårigheter, aldrig har slutat använda sin fantasi och framför allt följt sina drömmar. Bra jobbat Gabriel!

Advertisement