Husägare åker på semester och lämnar två hundar på balkongen utan varken vatten eller mat så grannarna larmar polisen

av sofia

26 September 2022

Husägare åker på semester och lämnar två hundar på balkongen utan varken vatten eller mat så grannarna larmar polisen
Advertisement

När en hund kommer in i vårt liv blir den en del av familjen. Allt som dess ägare kommer att planera från och med det ögonblicket, måste även inkludera hunden. Smmarsemester kan till exempel inte längre vara något man tar lätt på, utan man måste alltid hitta en lösning för att kunna ta med sig ditt husdjur eller alternativt lämna över ansvaret till någon pålitlig bekant. Det händer dock att en del människor har andra prioriteringar när de bokar in sin semester och helt enkelt "glömmer" bort att de har djur att ta hand om. I Modena i Italien lämnade ett par två hundar på balkongen, under solen och utan mat, och åkte iväg på semester. Som tur var ingrep grannarna och lyckades hindra ett tragiskt slut.

via Facebook / Polizia Locale Modena

Advertisement

👉 Vanno in ferie e lasciano due cani sul balcone, esposti al sole, senza la possibilità per gli animali di poter entrare...

Pubblicato da Polizia Locale Modena su Giovedì 25 agosto 2022

Hur många gånger har vi hört historier om hundar som övergivits? Särskilt på sommaren blir detta mycket tragiska fenomen mer och mer vanligt. Det är inte heller sällan man hör talas om hundägare som istället för att överge sin hund eller ta med det till ett djurhem, bestämmer sig för att bara lämna den på balkongen. Det är inte tydligt om dessa människor verkligen förväntar sig att hitta sitt husdjur vid liv när de kommer tillbaka från semestern eller inte, man man kan ju undra hur någon skulle kunna överleva på sommaren, utan vatten och utan mat under den gassande solen? Två hundar hade övergivits på balkongen till ett hus i ett hyreshus i centrala Modena. Grannarna, som blev misstänksamma på grund av djurens ständiga skällande, ringde räddningstjänsten. Brandmännen lyckades ta de två små hundarna direkt från balkongen till lägenheten på fjärde våningen. Hundarna hade lämnats ensamma utan någon möjlighet att kunna ta sig in i huset och söka skydd från solen. Utan varken vatten eller mat hade de inte överlevt länge till.

Advertisement
Flickr / Not the actual photo

Flickr / Not the actual photo

Paret – en 47-årig man och en 34-årig kvinna – har anklagats för djurmisshandel och tvingas nu betala konsekvenserna. "De hade åkt på semester och hade lämnat två hundar på balkongen, i solen och utan möjlighet att gå in i lägenheten för att få tak över huvudet, mat och vatten", förklarade polisen senare i ett uttalande. Hundarna fördes till ett djuskyddshem, där de fick vård och omtanke. Djurmisshandel är ett brott, så för de oaktsamma ägarna kan det bli fängelsestraff på upp till 18 månader och böter på upp till 30 000 euro.

Om en hund skäller för mycket kan det vara på grund av ett problem eller för att den är i svårighet. I det här fallet var grannarnas ingripande avgörande för att rädda de två stackars djuren.

Advertisement