x
En 19-åring låter placera sina halvsyskon…
Ett barnbarn följer med sin 88-åriga farmor för att göra sin första tatuering: De återfinner varandra efter 55 år sedan deras förhållande tagit slut och inser att de fortfarande älskar varandra:

En 19-åring låter placera sina halvsyskon i fosterhem och flyttar med sin lillasyster för att få en bättre framtid: "Gjorde jag fel?"

21 Augusti 2022 • Av sofia
2.922
Advertisement

Det finns väldigt komplicerade familjesituationer runt om i världen och även om man alltid försöker göra rätt val måste man skilja på vad som är nödvändigt och vad som är rätt. En 19-årig tjej förklarade sin situation för Reddit-användare i hopp om att få råd. Flickan har en 6-årig syster och många andra halvbröder och systrar som är resultatet av hennes föräldrars olika relationer. Sedan föräldrarna bestämde sig för att flytta, förblev den unga kvinnan den enda referenspunkten för alla dessa barn mellan 6 och 15 år. Däremot känner hon inte för att ge upp sin framtid för att ta ett ansvar som inte är hennes och har valt att lämna staden och bara ta med sig sin 6-åriga syster. De andra barnen placerades inom socialtjänstens vård.

via: Reddit

Den unga kvinnan sa att hennes familjesituation aldrig hade varit särskilt bra eller stabil, men att den nyligen har nått en punkt utan återvändo: "Min mamma och min styvfar kommer att vara borta länge och alla verkar ha bråttom att hitta ett hem till alla dessa barn. Jag är den enda över 18, så alla vill att jag ska ta hand om det. Jag vill inte." Problemet är att tjejen hade den stora möjligheten att kunna lämna staten och flytta till sin mormor, som erbjöd henne hjälp och även pengar för att kunna fortsätta studera. Tillsammans med henne tog flickan med sig sin 6-åriga syster, med vilken hon lyckades flytta utan problem med tanke på den mycket nära graden av släktskap och den uttryckliga viljan från föräldrarna som gjorde henne till vårdnadshavare för den lilla flickan. De andra barnen får dock inte lämna statenoch den 19-åriga tjejen ställdes inför ett svårt val: att låta sina halvsyskon placeras i fosterhem och att bygga en framtid med sin lillasyster, eller att vara för alltid i sin stad utan någon möjlighet till personlig tillväxt.

"Jag är ledsen, men att tvingas stanna här skulle förstöra min framtid. Jag skulle definitivt kunna överleva, men jag skulle bli fast på denna hemska plats och jobba för en låg lön. Jag skulle aldrig kunna ha ett riktigt liv. Jag gjorde det självklara valet och socialsekreterarna var snälla nog att ordna allt så att jag och min syster inte behövde vara där när de hämtade dem, men de vet förstås exakt varför de befinner sig i fosterhem nu" förklarade tjejen. Fyra av de åtta barnen som har telefon började ringa tjejen och skicka meddelanden för att fråga henne argt hur hon kunde ha placerat dem i fosterhem.

"Jag visste att systemet skulle vara något negativt för dem på grund av var de befinner sig och deras ålder, men jag kan bara inte göra det" förklarade den unga kvinnan, "Jag kan inte slänga bort min första chans till att ha ett riktigt liv, även för min lillasyster, och jag känner att jag är skyldig oss båda det här. Har jag fel? Barnen och min mamma tycker det, min farmor tycker att jag borde ha "gjort något" men hon vet inte vad och hon skulle inte släppa in dem i sitt hem även om hon kunde.Den enda personen som inte tycker illa om mig är min 6-åriga syster, som säger att hon "gillar att det är tyst", men självklart känner hon inte till hela historien."

Detta är utan tvekan en svår situation, till vilken det inte verkar finnas något rätt eller fel svar. Reddit-användare tog den unga kvinnans parti och fördömde framförallt föräldrarnas beteende: å andra sidan, hur kan man lämna 8 barn i händerna på en nittonåring som inte ens har valt att ha dem?

Vad tycker du om saken?

Advertisement

Skriv en kommentar

Advertisement
Advertisement

Gillade du videon?

klicka "Gilla" för att hålla dig uppdaterad och inte miss de allra bästa videorna!

×

Jag är redan ett fan, tack