En 33-årig man klagar varje månad på magsmärtor och upptäcker slutligen att han har äggstockar och en livmoder

sofia

05 Augusti 2022

En 33-årig man klagar varje månad på magsmärtor och upptäcker slutligen att han har äggstockar och en livmoder
Advertisement

Även om världen har utvecklats tack vare tekniska framsteg och meidicin, finns det fortfarande många mysterier relaterade till den mänskliga naturen och människors beteende som förblir olösta. Kanske är det därför det finns vissa speciella fall av gravida kvinnor som dock inte inser att de är gravida förrän själva förlossningsögonblicket. Och kanske är det också av denna anledning som den otroliga upptäckten som gjorts av en 33-åring från en liten by i provinsen Sichuan, Kina, fortfarande kan göra oss mållösa: efter år av klagomål över buksmärtor och spår av blod i urinet upptäckte mannen att han hade äggstockar och en livmoder.

via Mirror

Advertisement
Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Chen Li, vars namn har ändrats av integritetsskäl, hade länge klagat över dessa buksmärtor som dök upp varje månad, och spår av blod i sitt urin, men det var först nyligen som han sökt hjälp hos en läkare. Mannen förklarade sin situation för läkaren och efter noggrann analys visade det sig att han var intersexuell: Chen Li föddes med manliga och kvinnliga organ samtidigt, trots att han uteslutande hade manliga könsorgan. Smärtorna och blodet som dök upp varje månad var inget annat än hans menstruationscykel. En oroande och upprörande upptäckt för Chen Li, som tidigare trodde att han led av blindtarmsinflammation. Mannen har alltid identifierat sig själv som man, trots att han har en hög mängd av kvinnliga hormoner i kroppen, jämförbart med de hos en frisk vuxen kvinna. Mannen genomgick en tre timmar lång kirurgisk operation för att få sina kvinnliga organ borttagna och fortsätta leva sitt liv som man.

Pexels / Not the actual photo

Pexels / Not the actual photo

Kirurgen som opererade honom sa: "Han kände sig omedelbart tillfreds och hans självförtroende återställdes efter operationen. Från och med nu kommer han att kunna leva sitt liv som man, men han kommer inte att kunna fortplanta sig." Det är sällsynta fall som dock vanligtvis upptäcks under tonåren och som inte orsakar några fysiska skador, men kan ge upphov till psykiska trauman. Det verkar absurt att inte märka att något är fel eller att skjuta upp ett läkarbesök så länge, men många människor tycks medvetet fly läkarkontroller av rädsla eller skam.

Advertisement