En framtida mormor förklarar för sin gravida dotter för andra gången att hon inte kommer att fostra ännu ett barn åt henne

av sofia

09 Juli 2022

En framtida mormor förklarar för sin gravida dotter för andra gången att hon inte kommer att fostra ännu ett barn åt henne
Advertisement

Föräldrar bör alltid finnas vid sina barns sida, men det kommer en punkt i livet där man måste ta ansvar och "stå på egna ben", speciellt om man är på väg att bli förälder. En Reddit-användare skickade ett inlägg till den populära plattformen och bad sina medlemmar att dela sin åsikt om en nyligen inträffad konflikt som kvinnan hade med sin gravida dotter.

Kvinnan är 56 år och hennes dotter Kelly är 33. Hon har i sin tur en dotter som heter Opal och är 16 år. Kelly blev gravid när hon bara var sexton och bad sina föräldrar om att få behålla barnet, så morföräldrarna gick med på att hjälpa henne uppfostra deras barnbarn.

via Reddit

Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Vi hjälpte henne mycket, eftersom Kelly bara var sjutton när Opal föddes. Kelly hjälpte oss dock väldigt lite, även när hon var tillgänglig. Det var ett problem att till och med be henne vakta Opal i en timme medan vi uträttade ärenden." förklarade mormorn. Flickan valde att inte studera på universitetet efter examen. Hon hade ett flexibelt jobb, men tog sig sällan tid för Opal. Han kom bara hem för att sova eller för att göra sig i ordning inför någon fest. Hon förlitade sig också på sina föräldrar för inköp av grundläggande förnödenheter till barnet och för bokning av läkarbesök. Mormor och hennes man Eddy hade pratat med henne flera gånger om att hon behövde ställa upp som förälder, men Kelly gav bara tomma löften och höll dem aldrig.

Kelly lämnade hemmet när Opal var sex. Sedan dess har hon besökt sina föräldrar ungefär en gång varannan vecka och under semestern, "men i princip var det jag och Eddy som uppfostrade Opal", berättar mormorn. Barnbarnet mår bra: hon har många vänner, spelar tennis, deltar i volontärprojekt och planerar att bli marinbiolog efter examen.

Advertisement
Pexels - Not the Actual Photo

Pexels - Not the Actual Photo

"Opals läsår slutade förra veckan, så vi bjöd på middag för att fira hennes goda betyg. Kelly var också där, tillsammans med andra familjemedlemmar. Vi pratade och njöt av middagen tillsammans när Kelly plötsligt reste sig upp för att meddela att hon var gravid med sin nuvarande pojkvän igen. Eddy och jag sa ingenting och Kelly började säga att hon och hennes pojkvän var "så upptagna" med livet just nu, och antydde att hon skulle låta oss ta hand om den kommande bebisen", sa mormon .

Föräldrarna, som kände sig irriterade, påpekade att de inte skulle ha något med uppfostrandet av detta nya barn att göra och de skulle inte heller ha gett henne något ekonomiskt stöd. Resultatet blev en het diskussion som delade familjen i två läger: en del släktingar anklagade paret för att ha varit för tuffa mot sin dotter, andra stöttade dem fullt ut. Morföräldrarna passade dock på att precisera för sitt barnbarn Opal att "hon var en välsignelse och inte hade något med Kellys tal att göra. Nu är hon 33 och måste lära sig att ta på sig en förälders ansvar helt och fullt".

De flesta användare höll med morföräldrarna: "Er dotter har redan struntat fullkomligt i Opal. Att göra tillkännagivandet på Opals årsavslutningsfest är ett annat okänsligt beteende. Det är inte en examensfest, eller hur? För det skulle göra Kellys beteende ännu värre. Ni kanske inte talade om det för henne på det trevligaste sättet, men jag antar att det inte är möjligt, eftersom Kelly har gjort det klart att hon inte bryr sig om sina barn.

Vad tycker du?

Advertisement