En lärare väljer att inte ge sina elever läxor: "Så här kan de tillbringa mer tid tillsammans med sina föräldrar och göra andra saker" (+VIDEO)

sofia

19 Juni 2022

En lärare väljer att inte ge sina elever läxor: "Så här kan de tillbringa mer tid tillsammans med sina föräldrar och göra andra saker" (+VIDEO)
Advertisement

Skolan är alltid väldigt viktig för barn. Den börjar från en mycket ung ålder och handlar inte bara om att ta in ny kunskap och vidga sina vyer, utan också om att komma i kontakt med andra, umgås, lära sig relatera och förstå, även genom lek, vikten av att dela. Det börjar oftast på dagis och fortsätter sedan, längs med vägen, via grundskolan och så vidare. Vanligtvis kännetecknas de första åren av mycket lugna situationer genom vilka barnet börjar komma in i den sociala mekanismen, när det når grundskolan förändras skolsystemet och nya metoder och saker att göra introduceras, inklusive läxor att göra hemma.

Det är precis detta vi vill berätta om och den orginella synen som en lärare från Texas hade på hemläxor. Låt oss ta reda på vad det rör sig om tillsammans.

via Washington Post

Advertisement
Brandy Young/Twitter

Brandy Young/Twitter

Det här är Brandy Young, en lågstadielärare på Godley Independent School District, som skickade ett brev till föräldrarna till barnen i hennes klass under läsåret.

"Kära föräldrar. Efter en del efterforskningar som gjorts under sommaren, bestämde jag mig för att tillämpa en ny metod för att arbeta med era barn - står det i brevet - Den enda läxan som eleverna kommer att göra hemma kommer att vara att avsluta det som påbörjas i klassrummet. Jag kommer inte att tilldela ytterligare uppgifter, eftersom min forskning har visat att implementering av hemstudier inte är fördelaktigt för alla barns kompetensutveckling. Jag ber er dock att göra några saker med era barn som kan hjälpa dem att må bättre på det personliga planet. Dessa inkluderar familjemiddagar, läsa böcker tillsammans, leka ute och gå och lägga sig tidigt."

Advertisement
Pixabay - Not the actual photo

Pixabay - Not the actual photo

Föräldrarna har fått dessa indikationer och har accepterat dem. En ny metod för att försöka få barnen att mogna och förbereda dem genom aktiviteter utöver det uppgifter de gör i skolan och som framför allt fokuserar på relationen med deras föräldrar. Just detta är faktiskt en av anledningarna som fick läraren Brandy att göra ett annorlunda val.

Många uppskattade hennes beslut och Samantha Gallagher, en av mammorna i hennes klass, lade ut brevet på sociala medier. Bilden fick många visningar och delades nästan 70 000 gånger. Ett rekord som visar hur mycket denna lärares metod uppskattades och ansågs vara bra för elevernas personliga tillväxt. "Vi är glada över att när vi väl är hemma kan vårt barn även göra andra aktiviteter - kommenterade Gallagher - Hon kommer att kunna leka, gå ut, umgås och spendera mer tid med sin familj".

Många användare höll med och berömde läraren. Läraren har dock absolut inte uteslutit möjligheten att ge några få hemläxor under läsåret efter behov, utan framförallt talat om att dra ned på arbetet.

Vad tycker du? Tycker du att det är rätt eller tycker du att det är viktigt att tilldela eleverna läxor?

Advertisement